stöd oss

Skrivet: 8 juli, 2022

Glad sommar önskar Ung Cancer!

Sommaren är här och vi vill passa på att tacka för våren med Ung Cancer. Under 2022 har verksamheten äntligen börjat gå tillbaka vad den var innan pandemin – tack för att du har funnits med oss på vägen!

Nu går vi på Ung Cancer på sommarledighet och från och med den 11 juli har kontoret sommarstängt. Vi kör igång igen den 1 augusti, vilket innebär att vi under den perioden har begränsade möjligheter att svara på mail. Men har du frågor och funderingar, maila info@ungcancer.se så svarar vi så fort vi får möjlighet.

Glöm inte – cancern tar inte semester

”Sommar ska betyda glädje, avkoppling och skapande av fina minnen. Men förra året fick sambon sitt första återfall och hela livet raserade igen. Rädslan förstärktes och det gick inte att lita på en framtid. Stamcellstransplantation i höstas och allt skulle bli bra. Sommaren nalkas men vi vågar inte planera något. Vi har nyligen fått dåliga besked – cancern är tillbaka igen. Vi vågar inte hoppas på en sommar full av glädje, avkoppling och skapande av fina minnen.

Rädslan har tagit över. Det är en balansgång att våga planera för att ha något att se fram emot samtidigt som fallet blir hårdare när vi behöver ställa in massa roliga saker. Nu kan vi bara vänta och se vad kommande provsvar visar. Men oron är ständigt närvarande” berättar Sam* som är ung vuxen närstående.

I sommar uppmärksammar vi att oro och rädsla försvinner inte trots dagar med bad, grillning och långa sommarnätter. För cancern tar inte semester. Hjälp oss fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd. Swisha glasspengen här ☀️ 

*Sam heter egentligen något annat.


Liknande inlägg

Caroline Ensér blir ny ordförande för Ung Cancer

Den 15 maj hade Ung Cancer årsmöte där en ny styrelse valdes. Caroline Ensér tar över rollen som ordförande för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva