stöd oss

Skrivet: 11 maj, 2021

Dona Hariri blir ny ordförande för Ung Cancer

Juristen och föreläsaren Dona Hariri tar över rollen som ordförande i Ung Cancer. Känd för sitt stora engagemang och sina erfarenheter i påverkans- och rättighetsarbete, boken Fatta lagen! och sitt stående inslag ”Koll på lagen” i Nyhetsmorgon.

“Det betyder mycket att få förtroendet som ordförande för Ung Cancer. Frågan är oerhört viktig för mig, både utifrån mitt professionella engagemang i samhällsfrågor och människors rättigheter men även för mig som är närstående”, säger Dona Hariri.

Redan vid tolv års ålder köpte Hariri sin första lagbok och nu arbetar hon aktivt för att lyfta människors lika rätt att veta sina rättigheter, oavsett ålder eller bakgrund. Hösten 2019 blev hon aktuell med boken Fatta Lagen! Nu vill hon lägga ännu mer vikt på cancerfrågan och unga vuxna. Ung Cancer är oerhört glada att Hariri tagit sig an uppdraget och känner stor trygghet inför hennes nya roll som ordförande.

”Flera närstående har genom mitt liv drabbats av cancer. Trots att jag vuxit upp med sjukdomen runt mig har det aldrig funnits något utrymme att prata om det. Det har funnits en osäkerhet och oro kring cancer som gjort att det blivit tabu att prata om. Jag vill att flera röster ska få höras. Därför är det extra roligt att även våra medlemmar är med i styrelsen”, säger Dona Hariri.

Medlemmar i Ung Cancer tar plats i styrelsen

För första gången sedan organisationen fick extern styrelse, har även medlemmar valts in. Emilya Bislimova är en av dem. Hon har varit medlem sedan hon drabbades av en tumör i magen som hon opererades för 2017. Hon är nyexaminerad sjuksköterska och har varit mycket engagerad i organisationen både som träffansvarig och som föreläsare.

”Att hjälpa andra som är i början av sin cancerresa eller precis har börjat försöka bearbeta den mentala biten är en självklarhet för mig, då jag vet hur det är att vara drabbad. När jag hörde om att styrelsen ville involvera medlemmar blev jag nyfiken, då jag kunde få påverka Ung cancer ännu mer genom att delta i skapandet av olika medlemsaktiviteter. Detta är något som känns otroligt spännande och givande!” berättar Emilya Bislimova.

Tillsammans med Emilya valdes även medlemmen Alexander Stigertsson samt Tv-producenten och poddaren Isabelle Monfrini in som ledamöter. Medlemmarna Arvid Gustafsson-Krumhorn och Matilda Österberg valdes in som suppleanter. 

Fotograf Kajsa Göransson


Liknande inlägg

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

“Genom att engagera sig frivilligt kan du få mycket tillbaka” – Sara förenar cancerdrabbade i Östersund

Den 5 december firas Frivillighetens dag nationellt. Under lång tid har Ung Cancer haft medlemsträffsansvariga – personer som förenar unga...

Läs mer
Ung Cancer

Fuck Cancer – årets viktigaste dokumentär har premiär på TV4play

Tänk dig… Du har precis tagit studenten, flyttat till första lägenheten, planerar att resa jorden runt med kompisarna, fått ditt...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva