stöd oss

Skrivet: 8 april, 2019

Christian får genom Ung Cancer möjlighet att träffa andra i liknande situation

Med din hjälp kan Ung Cancer se till att ingen ung vuxen behöver gå igenom sin cancerresa ensam. Som månadsgivare finns du där för Christian och andra unga vuxna som behöver stöd i en tid när man känner sig som mest utsatt.
2004 drabbades vår medlem Christian av en hjärntumör, 15 år gammal. Tumören var godartad och läkarna lyckades operera i tid, tre år senare var han friskförklarad. Men 2011, när Christian börjat på universitetet, kände han hur synen försämrats i samband med koncentrationssvårigheter och det konstaterades att han fått ett återfall. En elakartad hjärntumör som krävde både operationer och cellgiftsbehandling. När behandlingarna avslutades 2012 blev konsekvenserna på synen tydlig och Christian har numera väldigt begränsad syn som försvårat hans vardag.
När Christian blev sjuk fanns inte Ung Cancer. Under sin tid på sjukhuset träffade han människor i alla möjliga åldrar, men bara en person som faktiskt var i samma ålder som honom. 60% av unga vuxna cancerdrabbade vittnar om att de inte kommer i kontakt med någon ung vuxen över huvud taget under sjukhustiden. Något som kan ha enorm betydelse!
“Ung Cancers viktigaste uppgift är att möjliggöra att unga vuxna kan träffa andra som går igenom liknande cancerresor. Det har hjälpt mig att kunna hantera min situation. Det behövs. Man vill inte vara ensam .“
När cancer drabbar en börjar marken skaka och allt förändras. Att då veta att det finns någon att hålla i handen och luta sig mot är ovärderligt. Genom Ung Cancer träffas unga vuxna med erfarenheter av cancer för att skratta, gråta, stötta och bekräfta varandra. Detta genom att vi erbjuder både fysiska och digitala mötesplatser.
Christian vittnar om vikten av att få träffa andra medlemmar via Ung Cancer och kunna stötta varandra både genom att ses men också i de slutna Facebook-grupperna för att ta del av varandras erfarenheter och finnas för varandra. Det hjälper en genom sin egen situation.
Genom att bli månadsgivare hjälper du oss att bekämpa ensamhet och tänder ljuset för alla de unga vuxna cancerberörda som mest behöver det. Bli månadsgivare idag och gör skillnad tillsammans med oss, på riktigt. Varje månad, året om!


Liknande inlägg

Nu söker vi en medarbetare till Ung Cancer!

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerdrabbade och närstående tillsammans med oss....

Läs mer
Ung Cancer

Robert springer 48 mil till Stockholm Marathon – allt till förmån för Ung Cancer

Möt Robert Stenberg som värmer upp inför Stockholm Marathon genom att springa hela vägen från Trollhättan. Allt till förmån för...

Läs mer
Jag vill bidra

#Älskademamma – vi hyllar alla mammor på mors dag!

”Ung cancers har gett mig ovärderligt stöd genom åren min mamma varit sjuk. De skapade en mötesplats där jag fick...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer