stöd oss

Skrivet: 8 april, 2019

Christian får genom Ung Cancer möjlighet att träffa andra i liknande situation

Med din hjälp kan Ung Cancer se till att ingen ung vuxen behöver gå igenom sin cancerresa ensam. Som månadsgivare finns du där för Christian och andra unga vuxna som behöver stöd i en tid när man känner sig som mest utsatt.
2004 drabbades vår medlem Christian av en hjärntumör, 15 år gammal. Tumören var godartad och läkarna lyckades operera i tid, tre år senare var han friskförklarad. Men 2011, när Christian börjat på universitetet, kände han hur synen försämrats i samband med koncentrationssvårigheter och det konstaterades att han fått ett återfall. En elakartad hjärntumör som krävde både operationer och cellgiftsbehandling. När behandlingarna avslutades 2012 blev konsekvenserna på synen tydlig och Christian har numera väldigt begränsad syn som försvårat hans vardag.
När Christian blev sjuk fanns inte Ung Cancer. Under sin tid på sjukhuset träffade han människor i alla möjliga åldrar, men bara en person som faktiskt var i samma ålder som honom. 60% av unga vuxna cancerdrabbade vittnar om att de inte kommer i kontakt med någon ung vuxen över huvud taget under sjukhustiden. Något som kan ha enorm betydelse!
“Ung Cancers viktigaste uppgift är att möjliggöra att unga vuxna kan träffa andra som går igenom liknande cancerresor. Det har hjälpt mig att kunna hantera min situation. Det behövs. Man vill inte vara ensam .“
När cancer drabbar en börjar marken skaka och allt förändras. Att då veta att det finns någon att hålla i handen och luta sig mot är ovärderligt. Genom Ung Cancer träffas unga vuxna med erfarenheter av cancer för att skratta, gråta, stötta och bekräfta varandra. Detta genom att vi erbjuder både fysiska och digitala mötesplatser.
Christian vittnar om vikten av att få träffa andra medlemmar via Ung Cancer och kunna stötta varandra både genom att ses men också i de slutna Facebook-grupperna för att ta del av varandras erfarenheter och finnas för varandra. Det hjälper en genom sin egen situation.
Genom att bli månadsgivare hjälper du oss att bekämpa ensamhet och tänder ljuset för alla de unga vuxna cancerberörda som mest behöver det. Bli månadsgivare idag och gör skillnad tillsammans med oss, på riktigt. Varje månad, året om!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer söker en praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete till hösten 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva