stöd oss

Skrivet: 13 juni, 2021

Carro fights cancer – insamling för Ung Cancer

Våren 2020 startade Matilda och hennes före detta klass insamlingen Carro fights cancer för deras klasskamrat Caroline som drabbats av cancer. 

“Jag heter Matilda Melander, 24 år gammal och bor i skrivande stund i Mora men pluggar i Umeå. Vårt engagemang började efter att Caroline i min före detta klass i Falun, fick cancer. Vi har startat en insamling i Carros namn och den har samlat in mer än 65 tusen kronor just nu. Tyvärr har alla någon relation till cancer på något sätt, antingen att man själv är drabbad eller är anhörig/kompis till någon som är drabbad. Många har sett och köpt armbanden så jag tror de flesta i vår klass hade en relation till det. 

Relationen jag hade sedan tidigare till Ung Cancer var tack vare min underbara vän, Arvid Krumhorn som var engagerad och ordnade pärldagar. Jag visste att han fått bra hjälp av Ung Cancer efter hans pappas bortgång. Vi valde Ung Cancer för att ni gör mycket för de unga drabbade och att även närstående kan få mycket hjälp. Som drabbad eller närstående kan man komma i kontakt med andra och även få stöd genom det. 

Alla har varit med och stöttat deras insamling

Det har varit så många som skänkt till Carros insamling. Klasskompisar och kompisar till Carro. Ik Brage spelare och supportrar, där Anton som är sambo till Carro spelar fotboll. Familj.  Till och med folk som inte har koppling alls till Carro har skänkt. De flesta har skrivit en peppig hälsning på sidan så det är superhärligt att läsa!

Om du funderar på att göra en insamling, starta den bara, gör det! Det finns inget att förlora. Förra året sprang jag dessutom Göteborgsvarvet hemma och skänkte till den insamlingen som fanns då. Man kan skänka pengar på så många sätt och jag vill även lyfta Göteborgsvarvetssamarbetet. Nytta och nöje i ett, och vi vet att fysisk aktivitet är bra för oss!”

/ Matilda.

Sedan start har insamlingen Carro fights cancer bidragit till 65 000 kr till Ung Cancers arbete. Vårt varmaste tack för ert initiativ <3 Tillsammans gör vi skillnad, här och nu. Hitta klassens insamling här eller läs om fler initiativ här.


Liknande inlägg

Spring Fuck Cancer-loppet i höst!

Efter vårens succé Ung Cancer-milen kommer nu Fuck Cancer-loppet. Denna gång i tre olika distanser 5, 10 eller 21 kilometer....

Läs mer
Jag vill bidra

Det räcker inte att okritiskt skicka hem tester

Varje år blir 550 kvinnor drabbade av livmoderhalscancer i Sverige, många av dem unga. En allvarlig diagnos som samtidigt är...

Läs mer
Kampanj

Sadelsurfarna – en insamling för Ung Cancer

Vännerna Anton Ståhlgren och Mikael Toftgren brinner båda två för cykling och ville hitta ett sätt att kombinera passionen med...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer