stöd oss

Skrivet: 13 juni, 2021

Carro fights cancer – insamling för Ung Cancer

Våren 2020 startade Matilda och hennes före detta klass insamlingen Carro fights cancer för deras klasskamrat Caroline som drabbats av cancer. 

“Jag heter Matilda Melander, 24 år gammal och bor i skrivande stund i Mora men pluggar i Umeå. Vårt engagemang började efter att Caroline i min före detta klass i Falun, fick cancer. Vi har startat en insamling i Carros namn och den har samlat in mer än 65 tusen kronor just nu. Tyvärr har alla någon relation till cancer på något sätt, antingen att man själv är drabbad eller är anhörig/kompis till någon som är drabbad. Många har sett och köpt armbanden så jag tror de flesta i vår klass hade en relation till det. 

Relationen jag hade sedan tidigare till Ung Cancer var tack vare min underbara vän, Arvid Krumhorn som var engagerad och ordnade pärldagar. Jag visste att han fått bra hjälp av Ung Cancer efter hans pappas bortgång. Vi valde Ung Cancer för att ni gör mycket för de unga drabbade och att även närstående kan få mycket hjälp. Som drabbad eller närstående kan man komma i kontakt med andra och även få stöd genom det. 

Alla har varit med och stöttat deras insamling

Det har varit så många som skänkt till Carros insamling. Klasskompisar och kompisar till Carro. Ik Brage spelare och supportrar, där Anton som är sambo till Carro spelar fotboll. Familj.  Till och med folk som inte har koppling alls till Carro har skänkt. De flesta har skrivit en peppig hälsning på sidan så det är superhärligt att läsa!

Om du funderar på att göra en insamling, starta den bara, gör det! Det finns inget att förlora. Förra året sprang jag dessutom Göteborgsvarvet hemma och skänkte till den insamlingen som fanns då. Man kan skänka pengar på så många sätt och jag vill även lyfta Göteborgsvarvetssamarbetet. Nytta och nöje i ett, och vi vet att fysisk aktivitet är bra för oss!”

/ Matilda.

Sedan start har insamlingen Carro fights cancer bidragit till 65 000 kr till Ung Cancers arbete. Vårt varmaste tack för ert initiativ <3 Tillsammans gör vi skillnad, här och nu. Hitta klassens insamling här eller läs om fler initiativ här.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer...

Läs mer
Ung Cancer

Vårens pärldagar 2024

Ung Cancers Fuck Cancer-armband pärlas av fantastiska människor under våra pärldagar. Det är tack vare alla dessa ideellt pärlande hjältar...

Läs mer
Ung Cancer

Röster i fokus när kreatörs-duo från Berghs gör Ung Cancers julkampanj

Den 15 december lanserades Ung Cancers julkampanj Önskelistan, som lyfter fram medlemmarnas röster och tankar inför jul. Idén är framtagen...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva