stöd oss

Skrivet: 20 maj, 2024

Caroline Ensér blir ny ordförande för Ung Cancer

Den 15 maj hade Ung Cancer årsmöte där en ny styrelse valdes. Caroline Ensér tar över rollen som ordförande för Ung Cancer efter Dona Hariri. Caroline har en lång karriär inom ledarskap och kommunikation bakom sig och arbetar idag på Schibsted. Hon har tidigare även varit marknads- och insamlingsansvarig för Min Stora Dag. 

– Jag är oerhört stolt och tacksam över att ha fått detta hedersamma uppdraget att bli styrelseordförande i Ung Cancer. Det känns väldigt bra i hjärtat att få ge och bidra till en otroligt viktig organisation för de unga vuxna som drabbas eller lever med cancer. Kraften som föds ur gemenskap och samhörighet i en tuff period i livet är så otroligt viktig för att inte känna sig ensam. Vi har en fantastisk styrelse med enorm kompetens där jag ser att vi ska kraftsamla ytterligare och dra nytta av styrelsens olika kompetenser i relevanta frågor. Vi har en period framför oss där vi kommer att behöva fokusera på att öka intäkterna. Jag vill också finnas som ett bollplank för generalsekreteraren i det dagliga arbetet i alla tänkbara frågor för att vi ska kunna leverera på uppsatta mål på bästa tänkbara sätt, säger Carolina Ensér.

Petter Håkanson tar plats som vice ordförande

Petter Håkanson har suttit i Ung Cancers styrelse som ledamot sedan 2023 och tar nu plats som vice ordförande. Petter har lång erfarenhet av styrelsearbete och har en ovärderlig kunskap om kommersiella samarbeten och sociala projekt.

– Under min son Albins cancerresa blev det väldigt tydligt för mig och min familj hur otroligt mycket Ung Cancer behövs. Det blev också tydligt att Ung Cancer behöver ta mer plats i samhället och skapa betydligt mer resurser för att kunna möta de stora behov som finns. Så jag ser mycket fram mot att i styrelsen och även mer hands on göra mitt bästa för att hjälpa till med just detta, säger Petter Håkanson.

Cancerdrabbade medlemmen Axel blir ledamot i styrelsen

Axel Hultgren är en cancerdrabbad medlem i Ung Cancer, är aktiv på medlemsträffar och i olika projekt för organisationen. Axel studerar litteraturvetenskap i Lund med intentionen att läsa juridik eller statsvetenskap framöver.

Jag vill vara med i Ung Cancers styrelse för att erbjuda mitt perspektiv som cancerdrabbad och mitt engagemang i att förbättra situationen för unga vuxna cancerberörda. Ung Cancer har varit viktig för mig när jag rört mig från världen på sjukhuset till världen utanför. Jag har fått hjälp av Ung Cancers ekonomiska stöd under en tid då jag behövde det som mest. Genom Ung Cancer har jag fått träffa andra jämnåriga som är i liknande situationer. Att möta andra unga cancerberörda, som förstår och som kan relatera, har varit otroligt viktigt för mig, säger Axel Hultgren.

Ung Cancer är oerhört glada och stolta över den nya styrelsen och ser fram emot att börja arbeta tillsammans. 

Vi känner en stor trygghet med vår nya styrelse och är glada för den stora bredd av kompetenser och det enorma engagemang som finns för organisationens syfte, säger Therese Leijon, generalsekreterare hos Ung Cancer.

Hela styrelsen

Caroline Ensér, ordförande
Petter Håkanson, vice ordförande
Axel Hultgren, ledamot
Dona Hariri, ledamot
Sixten Eriksson, ledamot
Karin Skillner Cosic, ledamot
Tarek Arnaout, ledamot
Emma Kristensson Bennwik, ledamot
Rickard Villard, ledamot


Liknande inlägg

Svenska Bordtennisförbundet + Ung Cancer

Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet har ingått ett samarbetsavtal med fokus på att nå fler unga vuxna, öka engagemanget för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer medverkar på KATARINA CUP tillsammans med Adam Taal

Adam Taal startar tillsammans STIGA och Svenska Bordtennisförbundet Sveriges allra första musik- och bordtennisfestival – KATARINA CUP lördagen den 15...

Läs mer
Ung Cancer

Psykisk ohälsa, jämlikhet och cancerbaksmälla i fokus när Ung Cancer medverkar på Almedalen 

Almedalsveckan är ett av årets viktigaste tillfällen för samhällsdebatt. I år finns Ung Cancer på plats för att lyfta erfarenheterna...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva