stöd oss

Skrivet: 25 januari, 2024

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer och målgruppen som representant i en workshop eller i ett patient- och närståenderåd? Nu söker Ung Cancer nya medlemmar som vill engagera sig som föreläsare och representanter för att sprida kunskap om unga vuxna till vård, myndigheter, beslutsfattare och allmänheten

Uppdraget kommer framför allt innebära engångsinsatser, till exempel att man håller en föreläsning för sjukvårdspersonal eller att man deltar i en workshop på ett sjukhus. Men det finns även möjlighet till insatser över längre tid utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Målsättningen är att du, med både din personliga historia och samlade erfarenheter från Ung Cancer, ska kunna öka förståelsen för unga vuxna cancerberörda i olika sammanhang.

Utbildning tillsammans med retoriker 15-17 mars

För rollen som föreläsare och representant behöver man genomgå Ung Cancers utbildning som äger rum den 15 – 17 mars i Göteborg. Under utbildningen kommer du med hjälp av en retoriker arbeta med att göra en föreläsning av din personliga cancerresa.

Retorikern kommer också dela med sig av kunskap kring presentationsteknik, hur man kan arbeta med sin nervositet och ge konkreta tips och råd kring retoriska knep. Du kommer även lära dig  om styrningen av sjukvårdvården och unga vuxna cancerberördas behov  som grupp. Allt för att rusta deltagarna inför uppdraget att företräda Ung Cancer. 

Vi står för utbildningen

Ung Cancer står för utbildningen och alla kostnader kring den, såsom boende och måltider under helgen. Ung Cancer kan även bekosta din resa om du inte har möjlighet att göra det på egen hand. 

En ersättning utgår i vissa av uppdragen som kommer med rollen, exempelvis alla föreläsningar och medverkande i patient- och närståenderåd.

Vad: Bli föreläsare och representant för Ung Cancer

Hur: Anmäl ditt intresse att delta i utbildningen nedan

Var: Utbildningen sker på Quality Hotell 11 i Göteborg den 15 – 17 mars

Anmäl ditt intresse genom att fylla i följande formulär här!


Har du frågor kring att engagera sig för Ung Cancer som föreläsare och representant, eller om utbildningen?

Kontakta medlem@ungcancer.se


Liknande inlägg

Vårens pärldagar 2024

Ung Cancers Fuck Cancer-armband pärlas av fantastiska människor under våra pärldagar. Det är tack vare alla dessa ideellt pärlande hjältar...

Läs mer
Ung Cancer

Vill du vara med och skapa förändring på riktigt? Gå med i Unga vuxna-rådet! 

Vi vet att det är mycket som kan och måste bli bättre för unga vuxna som lever med eller nära...

Läs mer
Påverkansarbete

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2024

Häng med oss och stötta unga vuxna som lever med eller nära med cancer när Göteborgsvarvet går av stapeln den...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva