stöd oss

Skrivet: 24 april, 2020

Månadens givare i april – Elsa Paulson

“Att se någon jag älskar så högt tyna bort framför mina ögon gav mig en förlamande känsla av maktlöshet. Jag tror många kan känna igen sig i det, att man vill så gärna göra något för att hjälpa till. Det fanns inget jag kunde göra för henne när hon var sjuk, men att starta en insamling får mig att känna att jag åtminstone bidrar med något. När jag såg i mitt flöde att Lussans mamma själv har en insamling till just Ung Cancer kändes det ännu mer självklart.” / Elsa Paulson, medlem i Ung Cancer.

I januari 2019 fick Lussan sitt cancerbesked och bara tre månader senare dog hon. Elsa och Lussan var bästa vänner och till minne av Lussan startade Elsa en insamling i samband med sin födelsedag. Hon samlade in 15 200 kr tillsammans med sina Facebookvänner. Pengar som gör att unga vuxna cancerberörda får möta andra i en liknande situation, får möjlighet till rehabilitering och ekonomiskt stöd i en tid när det behövs som mest.  

“Jag hann knappt komma över chocken över att hon var sjuk innan hon var borta, det blev både utdraget och plötsligt. Ibland känns det som att ha varit med om en olycka”

Elsa vill ge andra unga vuxna möjlighet till det stöd som hon fått av Ung Cancer, men som Lussan tyvärr inte hann få.

“Jag var på Kraftsamlingen med några vänner i höstas, där fick jag se vad för stöd Ung Cancer bistår med. Inte bara till drabbade, utan även till oss anhöriga. Min sorg fick ett sammanhang, det blev en plats där alla förstod vad som skedde i en, ingen var ensam. Att få se det stöd som Lussan hade kunnat få blev en liten tröst i allt det nattsvarta, och att få stöd själv gav mig andrum.”

Vårt varmaste tack till Elsa och alla som bidragit till hennes insamling. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där varje steg på vägen. Gör som Elsa och starta din födelsedagsinsamling här på Facebook idag <3


Liknande inlägg

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Lukas armband symboliserar sista vinterdagarna med sin pappa

Lukas Lindbergs pappa drabbades av cancer hösten 2019 och gick bort knappt ett år senare. I år har Lukas designat...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva