stöd oss

Skrivet: 24 april, 2020

Månadens givare i april – Elsa Paulson

“Att se någon jag älskar så högt tyna bort framför mina ögon gav mig en förlamande känsla av maktlöshet. Jag tror många kan känna igen sig i det, att man vill så gärna göra något för att hjälpa till. Det fanns inget jag kunde göra för henne när hon var sjuk, men att starta en insamling får mig att känna att jag åtminstone bidrar med något. När jag såg i mitt flöde att Lussans mamma själv har en insamling till just Ung Cancer kändes det ännu mer självklart.” / Elsa Paulson, medlem i Ung Cancer.

I januari 2019 fick Lussan sitt cancerbesked och bara tre månader senare dog hon. Elsa och Lussan var bästa vänner och till minne av Lussan startade Elsa en insamling i samband med sin födelsedag. Hon samlade in 15 200 kr tillsammans med sina Facebookvänner. Pengar som gör att unga vuxna cancerberörda får möta andra i en liknande situation, får möjlighet till rehabilitering och ekonomiskt stöd i en tid när det behövs som mest.  

“Jag hann knappt komma över chocken över att hon var sjuk innan hon var borta, det blev både utdraget och plötsligt. Ibland känns det som att ha varit med om en olycka”

Elsa vill ge andra unga vuxna möjlighet till det stöd som hon fått av Ung Cancer, men som Lussan tyvärr inte hann få.

“Jag var på Kraftsamlingen med några vänner i höstas, där fick jag se vad för stöd Ung Cancer bistår med. Inte bara till drabbade, utan även till oss anhöriga. Min sorg fick ett sammanhang, det blev en plats där alla förstod vad som skedde i en, ingen var ensam. Att få se det stöd som Lussan hade kunnat få blev en liten tröst i allt det nattsvarta, och att få stöd själv gav mig andrum.”

Vårt varmaste tack till Elsa och alla som bidragit till hennes insamling. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där varje steg på vägen. Gör som Elsa och starta din födelsedagsinsamling här på Facebook idag <3


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag av oss. Har du blivit uppringd och har frågor om kampanjen? Då är du välkommen att kontakta lovisa@ungcancer.se som är insamlingsansvarig på Ung Cancer.

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer