stöd oss

Skrivet: 5 september, 2017

1,5 miljoner kronor till Ung Cancers stipendier!

Livet som cancerberörd kan vara svårt på flera sätt. Förutom att man måste leva med eller nära cancern kan den också lämna spår i ens plånbok, kropp och själ. För att göra livet runt sjukdomen lite lättare delar vi på Ung Cancer ut stipendier för ekonomiskt stöd och för rehabiliterande stöd.
För att vi ska kunna fortsätta med det här arbetet en tid framöver har vi fått hjälp av våra norska vänner på Kavlifondet som varit så generösa och skänkt oss hela 1,5 miljoner kronor.
– Ung Cancer gör ett enormt viktigt arbete för många unga som lever med eller nära cancer. Vi i Kavlifondet är glada att kunna bidra till att fler får det stöd som de behöver i en tung och krävande livssituation, säger Kavlifondets verksamhetschef Inger Elise Iversen.
Ung Cancer delar ut två olika stipendier. Det ena som kallar vi för ekonomiskt stöd delar vi ut när samhällets skyddsnät inte räcker till. Cancern kan ibland göra att man inte får ekonomin att gå ihop och då kan vårt stipendium hjälpa medlemmar att betala saker som hyra, mediciner eller andra livsnödvändiga utgifter. Utan stipendiet skulle många unga vuxna cancerdrabbade stå helt, eller delvis, utan ekonomi att klara sin vardag.
Förutom ekonomin kan sjukdomen också lämna djupa spår i kropp och själ, både hos de drabbade och de närstående. Därför har vi på Ung Cancer också ett stipendium för rehabiliterande stöd så att livet med sjukdomen och vägen tillbaka blir bättre. Det kan till exempel handla om att Ung Cancer betalar för fysisk träning eller samtalsstöd.
Med Kavlifondets stöd kan vi nu fortsätta hjälpa våra medlemmar att göra en svår situation lite lättare. Därför lyfter vi på hatten för Kavlifondet och säger ännu en gång STORT TACK!
Läs mer om våra stipendier här.
Läs mer om Kavlifondet här.
Henrik Kjellberg, presskontakt
henrik@ungcancer.se

076 – 308 58 76


Liknande inlägg

Hur har du påverkats av Covid-19? Var med i Ung Cancers undersökning

Att vara ung vuxen cancerdrabbad eller närstående under en pågående pandemi kan vara otroligt tungt. Att själv vara i riskgrupp...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

”Kära Ung Cancer, nu lämnar jag spelplanen och klättrar upp på läktaren. Det är mig ni kommer höra hurra och sjunga”

Jag blev medlem i Ung Cancer när andra beskedet kom. Först mamma, sen Sara – min kusin och bästa vän....

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer