stöd oss

Skrivet: 7 september, 2016

Vi kommenterar Barncancerrapporten i SR

I rapporten framgår det bland annat att det råder stor brist på personal och på vårdplatser – och att situationen är som svårast i Göteborg. Tove, som själv har en son som behandlades mot leukemi för några år sedan, var inbjuden för att kommentera granskningen.
– I stora delar fungerar vården fantastiskt, i vissa delar fungerar den katastrofalt, sa Tove och betonade hur fascinerad hon var över det maskineri som drog igång när hennes son vårdades av erfaren personal inom barnonkologi och vilka resurser det då fanns.
– Vattendelaren var när vi fick expertvård och när vi fick annan vård, när vi var inlagda på andra avdelningar och den osäkerheten och otryggheten det innebar.
 
Tove tryckte också på att många av dem som behandlas inom barnonkologin sedan går vidare till vuxenvården, och att det gap som uppstår mellan dessa båda ”sjukhusvärldar” är en av anledningarna till att Ung Cancer finns.
– Politiker måste plocka upp frågan på agendan och inte låta den falla. Vi ser att det går att förbättra situationen i andra delar av landet. Arbetet måste ske snabbare och det måste ske nu, sa Tove.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

“Kommer jag kunna få barn?” – det är dags att prata om fertilitet och cancer

När du får ett cancerbesked är det sällan fertiliteten det första du oroar dig över. Men operationer och tunga cancerbehandlingar...

Läs mer
Cancerkunskap

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva