stöd oss

Skrivet: 7 september, 2016

Vi kommenterar Barncancerrapporten i SR

I rapporten framgår det bland annat att det råder stor brist på personal och på vårdplatser – och att situationen är som svårast i Göteborg. Tove, som själv har en son som behandlades mot leukemi för några år sedan, var inbjuden för att kommentera granskningen.
– I stora delar fungerar vården fantastiskt, i vissa delar fungerar den katastrofalt, sa Tove och betonade hur fascinerad hon var över det maskineri som drog igång när hennes son vårdades av erfaren personal inom barnonkologi och vilka resurser det då fanns.
– Vattendelaren var när vi fick expertvård och när vi fick annan vård, när vi var inlagda på andra avdelningar och den osäkerheten och otryggheten det innebar.
 
Tove tryckte också på att många av dem som behandlas inom barnonkologin sedan går vidare till vuxenvården, och att det gap som uppstår mellan dessa båda ”sjukhusvärldar” är en av anledningarna till att Ung Cancer finns.
– Politiker måste plocka upp frågan på agendan och inte låta den falla. Vi ser att det går att förbättra situationen i andra delar av landet. Arbetet måste ske snabbare och det måste ske nu, sa Tove.


Liknande inlägg

minKod och Ung Cancer startar samtalsgrupper med fokus på emotionellt stöd

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade? Delta i Göteborgs Universitets samtalsgrupper med fokus...

Läs mer
Cancerkunskap

Om Ung Cancer och covid-19

Varje dag året om finns Ung Cancer för unga vuxna cancerberörda i hela landet. Ung Cancer erbjuder mötesplatser, rehabilitering och...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer släpper 2020 viktigaste bok!

På världscancerdagen den 4 februari släpper Ung Cancer en bok. En bok för alla som lever med eller nära cancer....

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer