stöd oss

Skrivet: 7 september, 2016

Vi kommenterar Barncancerrapporten i SR

I rapporten framgår det bland annat att det råder stor brist på personal och på vårdplatser – och att situationen är som svårast i Göteborg. Tove, som själv har en son som behandlades mot leukemi för några år sedan, var inbjuden för att kommentera granskningen.
– I stora delar fungerar vården fantastiskt, i vissa delar fungerar den katastrofalt, sa Tove och betonade hur fascinerad hon var över det maskineri som drog igång när hennes son vårdades av erfaren personal inom barnonkologi och vilka resurser det då fanns.
– Vattendelaren var när vi fick expertvård och när vi fick annan vård, när vi var inlagda på andra avdelningar och den osäkerheten och otryggheten det innebar.
 
Tove tryckte också på att många av dem som behandlas inom barnonkologin sedan går vidare till vuxenvården, och att det gap som uppstår mellan dessa båda ”sjukhusvärldar” är en av anledningarna till att Ung Cancer finns.
– Politiker måste plocka upp frågan på agendan och inte låta den falla. Vi ser att det går att förbättra situationen i andra delar av landet. Arbetet måste ske snabbare och det måste ske nu, sa Tove.


Liknande inlägg

Hur har du påverkats av Covid-19? Var med i Ung Cancers undersökning

Att vara ung vuxen cancerdrabbad eller närstående under en pågående pandemi kan vara otroligt tungt. Att själv vara i riskgrupp...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

Nu söker vi dig som vill vara med i en ny frilufts- och semesterstudie

De senaste åren har det bland människor i allmänhet samt inom forskning uppmärksammats att vistelse i naturen kan bidra till...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer