stöd oss

Uppsala

ANSVARIGA

Jenny Persson

DATUM

12 januari: Fika

23 januari: Fika på Slottscaféet (Cajsa´s kök), i slottet, ingång i tunneln. Kl. 18.00

11 februari: Improfik Teater Prego, Reginateatern Trädgårdsgatan 6, Kl. 19.00,  (en läsk/kaffe/te ingår i pausen) Anmälan senast 3e februari till mailadress eller den lokala facebookgruppen (se nedan).

20 februari: Fika på Slottscaféet (Cajsa´s kök), i slottet, ingång i tunneln. Kl. 18.00

2 mars: Poetry Slam, Reginateatern Trädgårdsgatan 6, Kl. 19.00, fika innan på Espresso House Forumgallerian Kl. 17.30. Anmälan senast 24 februari mailadress eller den lokala facebookgruppen (se nedan).

5 april: Bio på Nordisk Film Bio i Gränbystaden:  ungefärlig tid, mitt på dagen, snacks får man köpa själv. Vi bestämmer film samma vecka. Mer info kommer i facebookgruppen.

19 april: Middag på PONG (asiatisk mat), Storgatan 27. Kl. 18.00. Anmälan senast 13/4 mailadress eller den lokala facebookgruppen (se nedan).

7 maj: Fika på Slottscaféet (Cajsa´s kök), i slottet, ingång i tunneln. Kl. 18.00

23 maj: Fika på Leijon Stenugnsbageri och Konditori, Årstagatan 25, kl. 14.00.

13 juni: Spadag på Selma City Spa, Dragarbrunnsgatan 23,  kl. 14.00.

30 augusti: Brunch på Radisson Blu, Stationsgatan 4, kl. 12.00.

KONTAKT

n.uppsala@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP HITTAR DU HÄR 

 


LÄS MER OM TRÄFFANSVARIGA JENNY

Vem är du? 
Jag är en lärarstudent i Uppsala. Jag växte upp i Umeå och flyttade till Uppsala 2015. Jag förlorade min mamma i hudcancer, malignt melanom, 2011 när jag var 16 år. Jag har varit medlem i Ung Cancer sedan 2017. 

Hur kom du i kontakt med Ung Cancer? 
Jag läste en intervju i tidningen men de medlemmar som höll i Ung Cancers träffar för närstående och tänkte att det hade passat mig perfekt. Jag visste sedan innan att det fanns aktiviteter för drabbade medlemmar, men jag hade inte koll på att Ung Cancer även riktar sig till närstående. Tidigare var jag även orolig för att jag var för ”gammal” i min sorg då det hade gått sex år sedan min mammas bortgång. Men det visade sig att det fanns medlemmar i alla situationer och jag kände att jag hade en plats i Ung Cancer. 

Varför engagerar du dig som träffansvarig i Ung Cancer? 
Det har betytt otroligt mycket för mig personligen att vara medlem i Ung Cancer så detta är ett sätt för mig att ge tillbaka och engagera mig i något jag tycker är meningsfullt. Mitt engagemang har gett mig en ny positiv identitet, nu är jag inte bara Jenny som har förlorat sin mamma utan Jenny som engagerar sig i Ung Cancer. Det gör det enklare att prata med nya människor och det skapar en mening med det som har hänt. 

Varför ska andra gå på träffarna tycker du? 
Träffarna är till för att få möta andra människor med liknande erfarenheter. Det finns möjlighet att prata om allt man vill, både sorg och glädje får plats. Under vissa träffar gör vi roliga aktiviteter för att få lite variation och glädje i vardagen. Du är välkommen oavsett om din närstående är sjuk just nu, har varit sjuk för flera år sedan eller om din närstående gått bort. Liknande inlägg

Månadens givare i maj – Wig Organics

“Min kära svägerska Ann gick bort alldeles för tidigt i hjärntumör för 19 år sedan. När hon fick diagnosen var...

Läs mer
Jag vill bidra

minKod och Ung Cancer startar samtalsgrupper med fokus på emotionellt stöd

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade? Delta i Göteborgs Universitets samtalsgrupper med fokus...

Läs mer
Cancerkunskap

Uppgradera din e-handel till ge-handel – Ung Cancers samarbete med Team Together

Allt fler personer väljer produkter och företag för att det rimmar med ens personliga värderingar, inte bara för hur det...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER