stöd oss

Uppsala

ANSVARIGA

Jenny Persson

DATUM

10 oktober:  Fika på Ofvandals hovkonditori, Sysslomansgatan 5, kl. 13 – ca 15.

1 november: repris på förra årets middag på Messob etiopisk/eritreansk restaurang samt ljuständning på Gamla kyrkogården vid Engelska parken. Vi ses kl.18.00 på Messob, Sturegatan 4A, efter middagen går vi till kyrkogården och tänder ljus vid minneslunden. Anmälan senast 21 oktober.

21 november: Bio på Nordisk Bio i Gränby centrum. Mer information kommer i facebookgruppen. Vi bestämmer film och tid samma vecka. Anmälan senast 19e november.

3 december: Pizza på restaurang Basilico, Svartbäcksgatan 24. Preliminärt kl.18.00. Anmälan senast 27e november.

19 december: julavslutning. Mer info kommer.

 

KONTAKT

n.uppsala@ungcancer.se

FACEBOOKGRUPP HITTAR DU HÄR 

 


LÄS MER OM TRÄFFANSVARIGA JENNY

Vem är du? 
Jag är en lärarstudent i Uppsala. Jag växte upp i Umeå och flyttade till Uppsala 2015. Jag förlorade min mamma i hudcancer, malignt melanom, 2011 när jag var 16 år. Jag har varit medlem i Ung Cancer sedan 2017. 

Hur kom du i kontakt med Ung Cancer? 
Jag läste en intervju i tidningen men de medlemmar som höll i Ung Cancers träffar för närstående och tänkte att det hade passat mig perfekt. Jag visste sedan innan att det fanns aktiviteter för drabbade medlemmar, men jag hade inte koll på att Ung Cancer även riktar sig till närstående. Tidigare var jag även orolig för att jag var för ”gammal” i min sorg då det hade gått sex år sedan min mammas bortgång. Men det visade sig att det fanns medlemmar i alla situationer och jag kände att jag hade en plats i Ung Cancer. 

Varför engagerar du dig som träffansvarig i Ung Cancer? 
Det har betytt otroligt mycket för mig personligen att vara medlem i Ung Cancer så detta är ett sätt för mig att ge tillbaka och engagera mig i något jag tycker är meningsfullt. Mitt engagemang har gett mig en ny positiv identitet, nu är jag inte bara Jenny som har förlorat sin mamma utan Jenny som engagerar sig i Ung Cancer. Det gör det enklare att prata med nya människor och det skapar en mening med det som har hänt. 

Varför ska andra gå på träffarna tycker du? 
Träffarna är till för att få möta andra människor med liknande erfarenheter. Det finns möjlighet att prata om allt man vill, både sorg och glädje får plats. Under vissa träffar gör vi roliga aktiviteter för att få lite variation och glädje i vardagen. Du är välkommen oavsett om din närstående är sjuk just nu, har varit sjuk för flera år sedan eller om din närstående gått bort. Liknande inlägg

”Även om hon var en stark person tror jag att ensamheten hade gjort henne ännu sjukare.”

Tidigt 2018 fick Karlas syster sitt cancerbesked, 24 år gammal. Millaray, eller Mia som hon också kallades, gick bort bara...

Läs mer
Cancerkunskap

”Min första tanke var: vad innebär egentligen det här för mig med nedsatt lungkapacitet?”

Michael var bara 18 år när han fick sin cancerdiagnos. Han besökte läkaren med en svullnad under nyckelbenet han hade...

Läs mer
Cancerkunskap

Kitty fick inte säga ett sista hejdå till sin pappa

“Pappa fick inte ta emot besök hans sista vecka i livet och då var han i kritiskt tillstånd. Han dog...

Läs mer
Cancerkunskap

INSTAGRAM @UNGCANCER