stöd oss

Träffar i Trollhättan

Här hittar du datum och information om våra träffar för närstående i Trollhättan med omnejd. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står då för alla kostnader. Anmäl dig till träffarna för närstående på trollhattan@ungcancer.se eller genom den lokala facebookgruppen.

Träffar 2021

22 september: Mumsig fika och pärla Ung Cancer armband på Espresso house, Kungsgatan 30, 461 30 Trollhättan, kl. 18.00. Sista anmälningsdag är 20e september. 

14 oktober: Smaskig brunch på Hamnmagasinet, Magasinsgatan 1, 461 30 Trollhättan, kl.10.00. Sista anmälningsdag är 10e oktober.

12 november: Afternoon tea på Stenungsbaden tillsammans med närstående södra Bohuslän. Adress: Södra Stenungsön, 444 48 Stenungssund. Återkommer med tid! Sista anmälningsdag 8e november.

10 december: Julbord på Scandic Swania Trollhättan! Återkommer med mer information. Sista anmälningsdag 7e december.

22 januari: Mumsig fika och pärla Ung Cancer armband på Café Gillet, Storgatan 22, 461 30 Trollhättan, kl. 14.00. Sista anmälningsdag är 20e januari.

26 februari: Smaskig brunch på Hamnmagasinet, Magasinsgatan 1, 461 30 Trollhättan, kl.10.00. Sista anmälningsdag är 20e februari.

OBS! Vid speciella fysiska behov. Maila andreas.backsund@ungcancer.se senast 2 dagar inför varje aktuell träff.

Träffansvariga Johanna Gustafsson i Trollhättan

Bild på Johanna

Jag är en 24-åring boende i Trollhättan. Som socialpsykiatrier brinner jag för att hjälpa andra människor. Spenderar gärna min tid samtalandes med vänner och familj över en kopp kaffe. Älskar naturen och träning, där snöskoterkörning, fiske och gym hålls varmt om hjärtat. 

När min mamma drabbades av cancer så slog det mig att jag sett en film från Ung Cancer på Youtube tidigare. Jag sökte upp organisationen och läste om det fantastiska arbete de gör, vilket resulterade i att jag blev medlem. 

Vi drabbades av cancer i vår familj för fyra år sedan. När det skedde så öppnades mina ögon för de tankegångar som kan finnas hos närstående till någon cancerdrabbad. Känslor som rädsla, ensamhet och trygghet. I en storm av dessa tankegångar tror jag att de kan vara viktigt att omge sig med människor som kan förstå en och hjälpa till med de resurser de kan.  

Vi är i behov av varandra! Att få dela med sig och lätta sitt hjärta är fantastiskt, även glädjen i att få finnas till för någon annan. Träffarna är en fantastisk möjlighet att få utlopp för de känslor som uppstår när man är närstående eller drabbad av cancer. Liknande inlägg

Första julen som cancerfri

För Sofie har julen alltid haft stor betydelse. När hon för snart tre år sedan drabbades av leukemi blev högtiden...

Läs mer
Kampanj

Lilla pappa

Lilla pappa. Ibland gör den här skiten för ont. Livet utan dig är tomt. Tre år har gått sedan den...

Läs mer
Cancerkunskap

Att bli förälder efter testikelcancer

“Jag ringer dig för att vi skulle vilja stänga den skada som du har sen 2013 när du drabbades av...

Läs mer
Cancerkunskap

INSTAGRAM @UNGCANCER