stöd oss

Träffar i Södra Bohuslän

Här hittar du datum och information om våra träffar för närstående i Södra Bohuslän med omnejd. Alla närståendemedlemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står då för alla kostnader. Anmäl dig till träffarna på n.orust@ungcancer.se eller genom den lokala facebookgruppen.

Träffar 2021

14 september: Lunchbuffé på Hotell Solliden, Strandvägen 22-24, 444 43 Stenungsund. Klockan 12:30. Sista anmälningsdag är 12 september – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen. 

18 oktober: Prova på ett körtillfälle med Joyvoice Orust. Tid och plats kommer. Sista anmälningsdag är 16 oktober – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen. 

12 november: Afternoon Tea på Stenungsbaden. Södra Stenungsön, 444 48 Stenungsund. Återkommer om tid. Sista anmälningsdag är 8 november – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen. Ev med Trollhättans närståendegrupp. 

10 december: Då är det dags för julbord! Tid, plats och mer info kommer. Sista anmälningsdag är 6 december – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen. 

20 januari: Fika på Café Signes, Hamntorget 10 i Henån, klockan 14:00. Sista anmälningsdag är 18 januari – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen.

11 februari: Pärla “Fuck Cancer” armband och äta pizza, klockan 16:00. Plats kommer. Sista anmälningsdag är 9 februari – via mejl eller i den lokala Facebookgruppen.

Är det första gången du kommer på en träff och är lite osäker? Då går det bra att ta med sig en familjemedlem eller vän som inte är medlem hos oss. Är du i behov av en ledsagare så är de såklart alltid välkomna att följa med. Jag kan även möta upp dig som är ny en stund innan själva träffen om det skulle kännas bättre. Skicka mig då ett meddelande på n.orust@ungcancer.se eller skriv på Facebook så löser vi det.

Träffansvariga Moa Överfjord i Södra Bohuslän

Jag är en musikälskande och skönsjungande tjej från Orust. Mitt uppdrag som medlemsträffansvarig för södra Bohuslän (Orust, Uddevalla, Stenungsund) började i februari 2019. Jag var länge ”bara” medlem innan jag valde att faktiskt engagera mig i Ung Cancer, både som träffansvarig och som volontär.

År 2013 fick min morfar hudcancer. Han överlevde men bara några månader efter fick min mormor akut leukemi. Två år senare gick hon bort. Jag upplevde att vi närstående inte fick något stöd alls i vår stora sorg och det vill jag ändra på. Speciellt ute på Orust, där jag bor, då det inte finns något liknande stöd att få.

Av egna erfarenheter vet jag att det kan vara svårt att prata om det man gått igenom med någon som inte gått igenom liknande saker själv. En stor del av rehabiliteringen ligger i att träffa andra med liknande erfarenheter och att få dela med sig av sina egna.Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Pärldag i Stockholm 26 februari

Nu är pärldagarna äntligen tillbaka! Pärla armband tillsammans med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller...

Läs mer

INSTAGRAM @UNGCANCER