stöd oss

Susanna Gejrot

”Jag vill berätta om de som bar mig när allt föll, om sammanhangen som tillät mig att växa trots cancer, växa förbi cancer, växa med cancer.” – Susanna, medlem i Ung Cancer. 

Kort om mig:
Jag är en 24-årig student i Göteborg. När jag var 20 år kändes det som om det liv som just börjat togs ifrån mig. En tumör i ögat och en cancerdiagnos vände upp och ner på min nya tillvaro, och även om strålbehandlingen tog bort tumören tog den med sig så mycket annat. Min naivitet, min självkänsla, mitt högra öga, mina drömmar. Idag har jag andra drömmar, men jag känner inte att “cancern gjorde mig starkare” som jag tycker är den rådande mediala bilden av cancerberörda. Cancern har inte gjort mig starkare, cancern har gjort mig ledsnare. Det måste vara okej att inte alla berättelser har ett lyckligt Hollywood-slut.

Vad jag föreläser om:
Jag vill berätta om mitt tjugoåriga jag. Vad hände med hennes inre i den där undersökningssalen på S:t Eriks ögonsjukhus den 19 december 2013? Vad hade hänt om bemötandet varit ett annat? Om jag hade fått möta andra unga cancerberörda, om jag inte känt mig så fruktansvärt ensam i den sterila sjukhusmiljön? Jag vill berätta om de som bar mig när allt föll, om sammanhangen som tillät mig att växa trots cancer, växa förbi cancer, växa med cancer.

Varför jag föreläser:
När jag berättar om min cancerresa upplever jag att bördan lättar, broar av förståelse byggs och det blir tydligt att vi alla bär ryggsäckar tunga av sorg på ett eller annat sätt. Men de där darrande åren mellan barndom och vuxenskap är tuffa nog som det är, med identitetsbyggande och frigörelse. Ingen nybliven tjugoåring ska behöva känna hur livet rycks ifrån en, men när det händer måste vården, skolan och samhället i stort kunna hjälpa till.
Jag är stolt över att representera Ung Cancer som hjälpt mig hitta gemenskap och glädje i sorgen, och hoppas att min berättelse kan hjälpa andra att göra detsamma!
Boka en föreläsning med Susanna.Liknande inlägg

Nu söker Ung Cancer en ny medarbetare!

Vill du arbeta i en inspirerande och utvecklande miljö med engagerade medarbetare som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för unga...

Läs mer
Ung Cancer

Nu finns ungcancer.se på arabiska

Nu har Ung Cancer översatt sin hemsida till arabiska för alla unga vuxna arabisktalande som lever med eller nära cancer....

Läs mer
Ung vuxen

Malin Sundqvist är skapare av Ung Cancers armband 2020!

Sedan 2012 har Ung Cancers Fuck Cancer-armband fått representera den frustration, sorg och ilska som cancer bär med sig. Men...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER