stöd oss

Emma Skoglund

”Jag vill avdramatisera cancer och även sprida kunskap kring livet med kronisk cancer, hjärntrötthet och psykisk ohälsa.” – Emma, medlem i Ung Cancer. 

Kort om mig:
Jag är 28 år och bor i Västerås. Min relation till cancer är komplicerad. Den började hösten 2011 då jag fick beskedet obotlig hjärntumör. Jag opererades och strålades, tumören blev mindre och man köpte mig mer tid i livet. Hösten 2015 ringde min syster och berättade att hon drabbats av bröstcancer, som i dag spridit sig i kroppen. Sommaren 2017 när jag stod inför min tredje hjärnoperation upptäckte jag en knöl i bröstet och fick sedan diagnosen bröstcancer. I dag går jag på cellgifter och har med alla cancererfarenheter hittat något som ger mig otroligt mycket mening i livet – att jobba med och engagera mig i cancerfrågor.

Vad jag föreläser om:
Jag föreläser om hur det är att leva med kronisk cancer i hjärnan och allt vad det innebär. Hur jag har hanterat det, mina innersta tankar och känslor. Jag pratar om hjärntrötthet, vikten av att inte glömma personen bakom sjukdomen och hur humorn har hjälpt mig. Varför jag döpt mina tumörer till Mårten och Märta till exempel. Jag vill berätta hur Ung Cancer har hjälpt mig och hur det samtidigt är att vara närstående till min syster.

Varför jag föreläser:
För mig känns uppdraget så viktigt just för att det fortfarande finns mycket rädsla, okunskap och fördomar kring cancer. Jag vill avdramatisera cancer och även sprida kunskap kring livet med kronisk cancer, hjärntrötthet och psykisk ohälsa.
Boka en föreläsning med Emma.Liknande inlägg

"Ska jag känna mig trygg?"

”Jag vill dela med mig av några personers berättelser. Frustrationen närmar sig max och jag kan inte göra annat än...

Läs mer
Cancerkunskap

Robert springer 48 mil till Stockholm Marathon – allt till förmån för Ung Cancer

Möt Robert Stenberg som värmer upp inför Stockholm Marathon genom att springa hela vägen från Trollhättan. Allt till förmån för...

Läs mer
Jag vill bidra

#Älskademamma – vi hyllar alla mammor på mors dag!

”Ung cancers har gett mig ovärderligt stöd genom åren min mamma varit sjuk. De skapade en mötesplats där jag fick...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER