stöd oss

Angelica Danielsson

”Jag hoppas på att kunna inspirera, och vara ett exempel på att det går att börja leva igen, på riktigt.” – Angelica, medlem i Ung Cancer. 

Kort om mig:
Jag är 24 år gammal och kommer från Östersund, men sedan 2014 bor jag i Umeå med min sambo. Idag studerar jag till att bli socionom.  Jag hade precis tagit studenten och kände att jag nu hade alla förutsättningar att göra vad jag vill med mitt liv. Men allting förändrades en kväll i september 2013 när min storebror fick diagnosen akut lymfatisk leukemi. Sommaren därpå bestämde jag mig för att flytta till Umeå, där min bror fick den största delen av sin behandling. Efter att i nio månaders tid i Umeå ha varit min brors närmsta stöd (och han mitt) så var det plötsligt över. Han gick bort den 4 mars 2015, elva dagar innan hans 23 årsdag.

Vad jag föreläser om:
I en del av min föreläsning kommer jag berätta om hur det var för mig som lillasyster att stå bredvid. Den maktlösheten och ensamheten jag kände, dels i situationen jag befann mig i, men även i en stad där jag knappt kände någon. I den andra delen av föreläsningen vill jag berätta om hur livet faktiskt blev efter den där dagen i mars 2015. Hur jag gick från att förlora nästan all livsglädje till att se börja se en framtid. Hur sorgen, saknaden men framförallt kärleken till min bror fått mig att se på livet och världen med nya ögon.

Varför jag föreläser:
Jag föreläser för att berätta hur det kan vara för en närstående att stå bredvid och se på när någon man älskar går igenom bland det värsta man kan gå igenom, och hur det är att förlora ett syskon i så tidig ålder.
Jag hoppas även på att kunna inspirera, och vara ett exempel på att det går att börja leva igen, på riktigt.
Boka föreläsning med Angelica. Liknande inlägg

”Även om hon var en stark person tror jag att ensamheten hade gjort henne ännu sjukare.”

Tidigt 2018 fick Karlas syster sitt cancerbesked, 24 år gammal. Millaray, eller Mia som hon också kallades, gick bort bara...

Läs mer
Cancerkunskap

”Min första tanke var: vad innebär egentligen det här för mig med nedsatt lungkapacitet?”

Michael var bara 18 år när han fick sin cancerdiagnos. Han besökte läkaren med en svullnad under nyckelbenet han hade...

Läs mer
Cancerkunskap

Kitty fick inte säga ett sista hejdå till sin pappa

“Pappa fick inte ta emot besök hans sista vecka i livet och då var han i kritiskt tillstånd. Han dog...

Läs mer
Cancerkunskap

INSTAGRAM @UNGCANCER