stöd oss

Angelica Danielsson

”Jag hoppas på att kunna inspirera, och vara ett exempel på att det går att börja leva igen, på riktigt.” – Angelica, medlem i Ung Cancer. 

Kort om mig:
Jag är 24 år gammal och kommer från Östersund, men sedan 2014 bor jag i Umeå med min sambo. Idag studerar jag till att bli socionom.  Jag hade precis tagit studenten och kände att jag nu hade alla förutsättningar att göra vad jag vill med mitt liv. Men allting förändrades en kväll i september 2013 när min storebror fick diagnosen akut lymfatisk leukemi. Sommaren därpå bestämde jag mig för att flytta till Umeå, där min bror fick den största delen av sin behandling. Efter att i nio månaders tid i Umeå ha varit min brors närmsta stöd (och han mitt) så var det plötsligt över. Han gick bort den 4 mars 2015, elva dagar innan hans 23 årsdag.

Vad jag föreläser om:
I en del av min föreläsning kommer jag berätta om hur det var för mig som lillasyster att stå bredvid. Den maktlösheten och ensamheten jag kände, dels i situationen jag befann mig i, men även i en stad där jag knappt kände någon. I den andra delen av föreläsningen vill jag berätta om hur livet faktiskt blev efter den där dagen i mars 2015. Hur jag gick från att förlora nästan all livsglädje till att se börja se en framtid. Hur sorgen, saknaden men framförallt kärleken till min bror fått mig att se på livet och världen med nya ögon.

Varför jag föreläser:
Jag föreläser för att berätta hur det kan vara för en närstående att stå bredvid och se på när någon man älskar går igenom bland det värsta man kan gå igenom, och hur det är att förlora ett syskon i så tidig ålder.
Jag hoppas även på att kunna inspirera, och vara ett exempel på att det går att börja leva igen, på riktigt.
Boka föreläsning med Angelica. Liknande inlägg

Ung Cancer uppmärksammar de 800 unga vuxna som kommer drabbas av cancer nästa år

Varje år drabbas 800 unga vuxna mellan 16–30 år i Sverige av cancer. Det är en patientgrupp som ofta faller...

Läs mer
Jag vill bidra

Tillfällig information kring våra ordrar

Ung Cancer har haft problem med våra leveranser för ordrar som beställts 10-14 oktober. Om din order fortfarande inte har...

Läs mer
Ung Cancer

Så blev Kraftsamlingen 2019!

Ung Cancer har lämnat festivalen bakom sig och välkomnade istället sina medlemmar till Kraftsamlingen. Mellan den 25-27 oktober tog Ung Cancer...

Läs mer
Ung vuxen

INSTAGRAM @UNGCANCER