stöd oss

Filip Allard

Hur är det att få diagnosen cancer som ung vuxen? Filip Allard är en av Ung Cancers föreläsare och berättar om sin cancerresa.

Filip Allard

Filip berättar

23 år gammal gick jag från att vara odödlig till cancersjuk. Den ömmande knölen i bröstet jag hittade under en utbytestermin i Frankrike visade sig vara en tumör på min ena testikel. Jag fick ställa in skidsäsongen med Alperna som väntade runt hörnet och fysikstudierna bytte jag istället till artiklar om överlevnadsstatistik och behandlingar för testikelcancer.

Att se sina nära och kära oroliga

Att med osäker och skälvande röst berätta för mina nära och kära att jag fått cancer är det absolut svåraste jag har gjort i mitt liv. Det var så mycket vi inte visste då. Var det verkligen cancer? Hade den spridit sig? Vilka procent i statistiken skulle jag hamna i? Min föreläsning handlar min cancerhistoria som drabbad men framförallt hur den har påverkat mina nära och kära som närstående. Vidare berättar jag om det som hjälpte oss igenom behandlingen, vad som saknades och vad jag hoppas andra inte får uppleva om de befinner sig i samma situation.

Varför jag föreläser

Ung Cancer var med när jag hittade tumören på min testikel. Deras kampanj Kolla Bollarna gjorde att min cancer hittades tidigt och att jag finns kvar hos mina älskade. Genom att prata mer om cancer hoppas jag att fler upptäcker sin cancer tidigt. Jag hoppas både drabbade och närstående får stöd när ovissheten är det enda säkra i livet och att förståelsen för unga vuxna ökar inom vården.
Boka en föreläsning med Filip.Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Pärldag i Stockholm 26 februari

Nu är pärldagarna äntligen tillbaka! Pärla armband tillsammans med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller...

Läs mer

INSTAGRAM @UNGCANCER