stöd oss

Anne Lindahl

Hur är det att få diagnosen cancer som ung? Anne Lindahl är en av Ung Cancers föreläsare och berättar om sin cancerresa.

”Jag vill skildra hur det kan vara att bli drabbad av cancer som ung vuxen – när du står där med dina planer och drömmar och tror att hela livet väntar.” – Anne, medlem i Ung Cancer. 

Anne Lindahl

Anne berättar

Jag är en 34-åring från Göteborg som sedan en tid tillbaka bor i Lund. Till vardags jobbar jag som psykolog och yogalärare. Jag blir inspirerad av människomöten och brinner för frågor som rör vård och hälsa. Hösten 2013 drabbades jag av Hodgkins lymfom och efter ett antal olika behandlingar lever jag idag med kronisk cancer.

Skildrar hur det är att vara ung och drabbas av cancer

Jag vill skildra hur det kan vara att bli drabbad av cancer som ung vuxen – när du står där med dina planer och drömmar och tror att hela livet väntar. Genom exempel från mina egna erfarenheter kommer jag att belysa utmaningar jag mött inför och illustrera vad som kan vara såväl hjälpande som stjälpande under en sjukdomsprocess. Jag berättar också mer om Ung Cancer och på vilket sätt organisationen gör skillnad. Det blir en föreläsning från hjärtat om hur det är att ha en dödlig sjukdom och samtidigt försöka leva.

Vill visa att unga vuxna finns

Jag vill nå ut och visa att unga vuxna cancerberörda finns. För även om vi borde få vara i början av livet med våra drömmar och planer, så blir det inte alltid så. Det känns viktigt att öka kunskapen kring vår målgrupp och illustrera hur förutsättningar, utmaningar och behov kan skilja sig jämfört med cancerberörda i andra åldrar. Jag vill så tankefrön, bidra till förståelse och inspirera till nya perspektiv. Jag hoppas på att kunna motverka fördomar och stigma som ibland drabbar de redan drabbade. Cancer finns omkring oss och det känns viktigt att prata om!

Boka en föreläsning med Anne.Liknande inlägg

”En av mina sista kurer skrek jag rakt ut att jag inte orkar mer, jag ville avsluta behandlingen.”

För lite mer än ett år sedan fick Tuva Onsten beskedet cancer. Vad hon trodde var covid-19 med symtom som...

Läs mer
Cancerkunskap

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2022

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2022Tid: Torsdagen den 5 maj kl 17:00-18:00Plats: David Bagares gata 5 i Stockholm...

Läs mer
Ung Cancer

”Cancer fanns inte i min värld. Varför jag? Varför nu?”

Såma Tillakoy delar med sig av sin cancerhistoria i våra sociala medier. Läs hennes text här. ”Hej alla! Mitt namn...

Läs mer
Cancerkunskap

INSTAGRAM @UNGCANCER