stöd oss

Skrivet: 20 september, 2022

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har varit enhetschef för en rad olika verksamhetsområden, som insamlingsverksamhet med fokus på månadsgivare och att utveckla behovsstyrd verksamhet och bedriva påverkansarbete. Bland annat har hon lett arbetet med att utveckla verksamhet kopplat till segregation och arbetat mycket med påverkans arbete och med att utveckla omvärldsbevakning och effektmätning för Svenska Röda Korset i Sverige.

Therese har lång arbetserfarenhet som chef med fokus på att starta och bygga team. Idag ansvarar Therese idag för att hålla ihop Röda Korsets omvärldsanalyser, programutveckling, effektmätning och finansiering kopplat till det nationella påverkansarbetet. Styrelsen känner sig förväntansfull och trygg med Therese ledarskap och erfarenhet av att utveckla både påverkans-, insamlings-, och programverksamhet. Therese börjar redan nu med introduktion och överlämning från nuvarande Generalsekreterare Emma Tonnes och tillträder officiellt sin tjänst den 31 oktober.

Jag är oerhört stolt och förväntansfull över att få möjligheten att som generalsekreterare göra Ung Cancer viktig för fler och påverka mer. Vi ska finnas till för alla unga i Sverige som själva drabbats av cancer eller för alla dom vänner, kolleger och familj som står bredvid. Oavsett var i landet man bor eller vilken socioekonomisk status man har ska vi finnas där. Jag ser stora möjligheter att öka kännedomen av vad Ung Cancer gör och att stärka vårt påverkansarbete på regional och nationell nivå och att stärka möjligheten till engagemang i organisationen som samarbetspartner, privat person, givare eller medlem.

Ung Cancers styrelse har som målsättning att framåt stärka kännedomen om den verksamhet som Ung Cancer bedriver och det stöd som drabbade kan få samt att öka påverkan kring målgruppen.

– Vi är så glada över att Therese Leijon börjar som generalsekreterare för oss på Ung Cancer. Hennes erfarenhet av insamling, verksamhetsutveckling och framförallt påverkansarbete kommer att vara nycklar för att Ung Cancer ska ta nästa stora steg, säger Dona Hariri, ordförande på Ung Cancer.

Therese tillträder sin tjänst den 31 oktober. För frågor kontakta Dona Hariri på info@ungcancer.se


Liknande inlägg

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva