stöd oss

Skrivet: 23 november, 2022

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och eventverksamhet 2023

Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker nu en eller flera praktikanter för våren 2023.

Vad erbjuder vi?
Vill du lära dig mer om att arbeta med människor i behov av stöd? Har du ett intresse för organisationer inom civilsamhället? Under praktiken kommer du att arbeta med Ung Cancers medlemsverksamhet och med att utveckla stödet till Ung Cancers 4400 medlemmar runt om i landet. Du kommer att vara en del av Ung Cancers kansli som finns i Stockholm och Göteborg där du kommer driva egna projekt med stöd av närmast ansvariga.

Vi söker dig som framför allt vill:

  • Projektleda och planera evenemang och verksamheter för både unga cancerdrabbade och närstående och för personer som är engagerade i verksamheten.
  • Se över och utveckla stödet till volontärer samt administrationen av våra digitala verksamheter.
  • Bidra i att ta fram en behovsanalys och strategi för framtida verksamheter till målgrupperna för att möta behoven som finns hos unga cancerdrabbade och närstående.

Vi är ett litet kansli vilket innebär att vi erbjuder en praktikplats där du verkligen får hjälpa till med såväl det operativa arbetet som det strategiska och där vi välkomnar dina idéer.

Vem är du?
Vi tror att du idag går en relevant högskoleutbildning inom antingen socialt arbete, socionom eller med inriktning på organisation, event och management.  Du vill ha en praktik på en arbetsplats där du själv är med och sätter agendan och driver arbetet framåt. Vi letar efter dig som är strukturerad och självständig i ditt arbetssätt med fokus på att hitta lösningar. Du är flexibel och gillar att arbeta på en liten arbetsplats där det händer mycket och där alla bidrar. Du är lyhörd och empatisk med en god förmåga att lyssna och sätta dig in i andras situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att projektleda eller att ha arrangerat olika former av event. Framförallt är det väldigt viktigt att du är  trygg i att möta människor i svåra situationer då du på Ung Cancer kommer du att möta unga vuxna i alla faser av sin cancersjukdom eller som är närstående

Praktikperiod
Våren 2023, minst tre månader.

Om Praktikplatsen
Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Placering för praktikplats i Göteborg med arbete från kontoret minst tre dagar i veckan.  

Ansökan
Skicka cv och personligt brev via e-post till therese@ungcancer.se senast den 15 december. Intervjuer kommer ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva