stöd oss

Skrivet: 13 juni, 2022

Ung Cancer söker ny Generalsekreterare

Till dig som är en visionär ledare och strateg och vill göra skillnad för unga cancerberörda. 

Ung Cancers uppgift är att unga vuxna cancerberörda ska få det stöd och bemötande de har rätt till och att ingen ung vuxen cancerberörd ska känna sig ensam. Det gör vi bland annat genom opinionsbildning och att skapa sociala nätverk.

Efter närmare fem år går Generalsekreterare Emma Tonnes vidare till nya utmaningar i oktober. Därför söker vi nu en ny Generalsekreterare som kan fortsätta att leda vårt viktiga arbete.

Generalsekreteraren är kansliets högsta befattning som arbetar direkt under förbundsstyrelsen. Utifrån årsstämmans och styrelsens beslut svarar du för verksamhetens finansiering, planering, genomförande och uppföljning. Styrning och utveckling av verksamheten är en viktig del i generalsekreterarens dagliga arbete. Vi har kontor både i Stockholm och Göteborg och placering kan vara på bägge orter. Du leder ett team på distans och är en van ledare som drivs av att leda ett team mot ett gemensamt mål. Resor förekommer i tjänsten. 

Uppdraget

Som Generalsekreterare kommer du att ta fram och driva processer för vårt förändringsarbete, därför söker vi en visionär strateg som kan dra nytta av alla de kompetenser som finns inom vår organisation men också se möjliga vägar framåt. Tillsammans med kansliet kommer du att sätta den strategiska agendan för vår fortsatta utveckling de kommande åren och arbeta för att stärka och synliggöra det stöd och bemötande som unga vuxna cancerberörda har rätt till. 

Du kommer att se över Ung Cancers nästa steg och roll för att på bästa sätt nå vår målgrupp, stärka vårt påverkansarbete och den verksamhet vi bedriver över hela landet, för att nå vår målgrupp. Du kommer vara talesperson för organisationen och representera oss i olika forum och behöver därför ha förmåga att kommunicera på ett tydligt och engagerande sätt, samt vara bekväm i att representera organisationen utåt. 

Samtidigt behöver vi stärka upp arbetet med insamling från privata givare och företag för att långsiktigt kunna bygga en hållbar organisation och verksamhet. 

Vi efterfrågar dig som

  • Har universitetsexamen inom relevant område
  • Ledarerfarenhet inom mindre organisationer alternativt strategisk roll inom en större organisation
  • Erfarenhet av att leda större processer och projekt
  • Har civilsamhälleserfarenhet och arbetat inom den ideella sektorn
  • Har kompetens inom insamling och att ha arbetat med privata givare, företag och institutionella givare
  • Är erfaren inom kommunikation och påverkan
  • Delar Ung Cancers värderingar och har en fallenhet för att kommunicera dessa och bygga relationer och nätverk

Det är meriterande om du har förståelse för och kompetens inom barn- och ungdomsfrågor och/eller arbete med psykisk ohälsa.  Som person är du utöver ovan en varm, nyfiken och modig ledare och teambildare med hög empati och med entusiasmerande personlighet. Eftersom det finns två kontor, i Stockholm och Göteborg, behöver du känna dig bekväm med att bygga ett team på distans. 

Du är prestigelös, nätverkande och med en förståelse för de olika forum Ung Cancer borde eller redan befinner sig i. En vilja att ta beslut, även svåra, är av yttersta vikt.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan här!

Rekryteringen görs tillsammans med Novare. För mer information är du välkommen att kontakta Mitra Frost på 0736-409239 eller mitra.frost@novare.se


Liknande inlägg

Glad sommar önskar Ung Cancer!

Sommaren är här och vi vill passa på att tacka för våren med Ung Cancer. Under 2022 har verksamheten äntligen...

Läs mer
Ung Cancer

Nu söker Ung Cancer en koordinator

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerdrabbade och närstående tillsammans med oss....

Läs mer
Ung Cancer

Så blev Ung Cancers vårträff!

Efter två år av att inte kunna träffas fick Ung Cancer äntligen chans att bjuda in till att träffas igen!...

Läs mer
Ung vuxen

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva