stöd oss

Skrivet: 11 april, 2023

Kommunikations- och insamlingschef till Ung Cancer

Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker en kommunikations- och insamlingschef.

Varje år drabbas 840 unga vuxna av cancer. För många innebär det att förväntan inför studenten, glädjen över den första kärleken och tankarna på framtiden byts ut mot långa perioder på sjukhus, behandlingar och förtvivlan. För tusentals närstående unga vuxna som står bredvid någon som är drabbad innebär det oro, sorg och ett liv som stannar upp. Ung Cancers är en ideell organisation med visionen att unga vuxna cancerberörda mellan 16 och 30 år ska få det stöd och bemötande de har rätt till, en grupp som ofta glöms bort. Våra 4200 medlemmar erbjuds rehabiliterande, ekonomiskt och psykosocialt stöd och genom att informera om situationen för unga vuxna påverkar vi beslutsfattare för att förbättra livsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade och närstående

Hjälp oss öka intäkterna och stärka varumärket

Ung Cancer står inför en stor förändringsprocess och vi söker dig som vill vara med och driva och utföra det arbetet. Ung Cancer och Fuck Cancer har länge varit starka varumärken där berättelser om unga vuxna cancerberörda spridits i sociala medier. Vi behöver nu ta nästa steg och bygga upp arbetet med insamling från privatpersoner och företag samt stärka innebörden av varumärket. Tjänsten är nyinrättad där du ansvarar för att starta upp och driva insamlingsarbete mot såväl befintliga som nya givare, både privatpersoner och företag. Du leder och utvecklar Ung Cancers arbete med varumärke, marknadsföring vad gäller såväl innehåll som kanaler. I uppdraget ingår även att utveckla arbetet med Ung Cancers webbshop och pärldagar, som länge varit stort fokus för intäkter och varumärke. Under sommaren kommer ett nytt CRM-system implementeras och du kommer att driva det arbetet samt utveckla och övergripande strategier och processer för hur kommunikations- och insamlingsarbetet ska struktureras. 

I dagsläget innebär tjänsten personalansvar för en person. Rekrytering kommer initieras för minst en tjänst till och detta kan öka framåt beroende på verksamhetens tillväxt. Du ansvarar för verksamhetsuppföljning, budget och måluppfyllelse och fungerar som biträdande generalsekreterare.

Vad erbjuder vi?
Du kommer att arbeta i en organisation där du kommer göra skillnad för unga vuxna cancerberörda och du får vara del av en liten organisation som arbetar med stora frågor. Du arbetar nära dom som direkt får ta del av stödet och kan se den effekt detta ger. Du får en tjänst som du själv är med och utvecklar med ett stort eget ansvar och utrymme. Vi har en flexibel arbetsplats och du kan ha din placering i Göteborg eller Stockholm. Ung Cancer har kollektivavtal. Vi värdesätter mångfald och ser gärna manliga sökande och sökande i alla åldrar. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning med tillträde så snart som möjligt. 

Vem är du?
Vi letar efter dig som är väl insatt i att driva och utveckla arbete kring insamling och kommunikation i en organisation i liknande storlek. Du har arbetat i minst 5 år med insamling och kommunikation och har en universitets- eller högskoleutbildning sannolikt inom marknadsföring eller kommunikation. 

Då organisationen är liten och arbetet behöver startas upp behöver du vara en person som kan arbeta både operativt och strategiskt för att trivas i rollen. Vi tror att du har god förmåga att lyfta blicken och se möjligheter samt är lösningsorienterad och har god förmåga att skapa engagemang. Du är resultatinriktad och arbetar självständigt mot uppsatta mål. 

Du har flera års ledarerfarenhet av att leda med goda resultat och du är trygg i ditt ledarskap i förändring och utveckling. Tidigare chefserfarenhet är meriterande, men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 23 april, men urval sker löpande. Bifoga CV och svara på frågorna i formuläret. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Leijon på therese@ungcancer.se , dock ej före den 12 april. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail.

Ansök här:

https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/57647/tracking/1164


Liknande inlägg

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer

Aktiviteter i sommar för dig som är medlem

Teater, workshop om hudvård eller utomhusbio i sommar? Här listar vi olika aktiviteter som vi erbjuder dig som är medlem...

Läs mer

Rehabiliteringshelg med fokus på samtal 22 – 24 september

Äntligen dags för rehabiliteringshelg! I höst anordnar Ung Cancer en rehabiliteringshelg för drabbade medlemmar på Drakamöllan gårdshotell på vackra Österlen....

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva