stöd oss

Skrivet: 21 oktober, 2016

Tusen tack Spelhjälpen!

Vi frågade Mick, en av arrangörerna bakom Spelhjälpen varför de valde att engagera sig för just Ung Cancer och hur de ser på eventet. Det här är hans egna ord.
”Att vi valde att stödja just Ung Cancer berodde på att vi kände att vi då visste att de pengar som samlades in skulle göra direkt och konkret skillnad i människors liv. Vi hade förslag på andra organisationer som sysslar med till exempel cancerforskning, vilket självklart också är ett hedervärt ändamål, men vi kände att någon form av socialt arbete är det vi vill stödja för att verkligen kunna veta att pengarna kommer till användning. Vi i Spelhjälpen crew har ju som så många andra våra egna erfarenheter av cancer och det spelade en stor roll i vårt val. En i gänget berättade till exempel om hur hon önskat att hon hade haft möjligheten att få den typ av stöttning som Ung Cancer ger till närstående när hennes pappa gick bort i just cancer för 15 år sedan. När vi senare i planeringsfasen träffade Marco och Erik från Ung Cancer och de fick berätta mer om organisationen så var vi helt övertygade om att vi hade valt rätt.
Årets upplaga av Spelhjälpen har på många sätt varit en succé för oss som varit inblandade i det. Vi har hela tiden haft väldigt höga ambitioner på att producera en högkvalitativ stream vad gäller både innehåll och utseende även om vi inte är några proffs. Vi tänker att ett proffsigt utförande skänker legitimitet och trovärdighet, vilket i sin tur för med sig att de som tittar är villiga att lita på oss och den organisation vi stöttar. Inte för att Ung Cancer behöver hjälp med trovärdighet vilket ni ju har i överflöd och det är nog snarare så att det har runnit över lite från er till oss istället!
De som har tittat och donerat har varit fenomenala och vi har fått ta del av en hel del historier kring hur de själva är eller har varit berörda av cancer på något sätt, och det märks att folk uppskattar Ung Cancers arbete.
Nu när eventet är slut så är vi alla otroligt nöjda, glada och trötta!”
Om ni är nyfikna på att se något i efterhand, så besök www.youtube.com/c/spelhjalpen.
Mer information finns också på www.spelhjalpen.nu.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har...

Läs mer
Jag vill bidra

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva