stöd oss

Skrivet: 21 oktober, 2016

Tusen tack Spelhjälpen!

Vi frågade Mick, en av arrangörerna bakom Spelhjälpen varför de valde att engagera sig för just Ung Cancer och hur de ser på eventet. Det här är hans egna ord.
”Att vi valde att stödja just Ung Cancer berodde på att vi kände att vi då visste att de pengar som samlades in skulle göra direkt och konkret skillnad i människors liv. Vi hade förslag på andra organisationer som sysslar med till exempel cancerforskning, vilket självklart också är ett hedervärt ändamål, men vi kände att någon form av socialt arbete är det vi vill stödja för att verkligen kunna veta att pengarna kommer till användning. Vi i Spelhjälpen crew har ju som så många andra våra egna erfarenheter av cancer och det spelade en stor roll i vårt val. En i gänget berättade till exempel om hur hon önskat att hon hade haft möjligheten att få den typ av stöttning som Ung Cancer ger till närstående när hennes pappa gick bort i just cancer för 15 år sedan. När vi senare i planeringsfasen träffade Marco och Erik från Ung Cancer och de fick berätta mer om organisationen så var vi helt övertygade om att vi hade valt rätt.
Årets upplaga av Spelhjälpen har på många sätt varit en succé för oss som varit inblandade i det. Vi har hela tiden haft väldigt höga ambitioner på att producera en högkvalitativ stream vad gäller både innehåll och utseende även om vi inte är några proffs. Vi tänker att ett proffsigt utförande skänker legitimitet och trovärdighet, vilket i sin tur för med sig att de som tittar är villiga att lita på oss och den organisation vi stöttar. Inte för att Ung Cancer behöver hjälp med trovärdighet vilket ni ju har i överflöd och det är nog snarare så att det har runnit över lite från er till oss istället!
De som har tittat och donerat har varit fenomenala och vi har fått ta del av en hel del historier kring hur de själva är eller har varit berörda av cancer på något sätt, och det märks att folk uppskattar Ung Cancers arbete.
Nu när eventet är slut så är vi alla otroligt nöjda, glada och trötta!”
Om ni är nyfikna på att se något i efterhand, så besök www.youtube.com/c/spelhjalpen.
Mer information finns också på www.spelhjalpen.nu.


Liknande inlägg

Uppgradera din e-handel till ge-handel – Ung Cancers samarbete med Team Together

Allt fler personer väljer produkter och företag för att det rimmar med ens personliga värderingar, inte bara för hur det...

Läs mer
Jag vill bidra

Månadens givare i april – Elsa Paulson

“Att se någon jag älskar så högt tyna bort framför mina ögon gav mig en förlamande känsla av maktlöshet. Jag...

Läs mer
Jag vill bidra

Göteborgsvarvet inställt

Som du kanske redan sett så har Göteborgsvarvet 2020 ställts in. Detta påverkar så klart Ung Cancer som välgörenhetspartner och dessutom...

Läs mer
Ung Cancer

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer