Hur gör jag?

Utöver de riktlinjer som Ung Cancer har är det bara din fantasi som sätter stopp för vad du kan göra för att samla in pengar. Du kan till exempel ta fram ett erbjudande där en del av intäkterna går till Ung Cancer, du kan anordna något event eller panta burkar – möjligheterna är oändliga!

Tre personer står bredvid varandra.

Hur en insamling ser ut är väldigt olika. Anton Härlin är en ung vuxen cancerpatient som valde att streama från sjukhuset när han spelade spel och samtidigt samla in pengar till oss. Fairway Masters samlade in pengar genom en golftävling med kombinerad auktion. Alla fantastiska gymnasieungdomar som start UF-företag till förmån för oss är tydliga bevis på att det i stort sett inte finns några begränsningar för vad man kan hitta på.

Alla ni som tar er tid att starta insamlingar, eller som skänker en slant till de insamlingar som pågår, är otroligt viktiga för vår verksamhet. Ert engagemang och era bidrag är guld värda!

Det finns två olika plattformar att använda för att göra sin insamling. Antingen på vår hemsida eller på Facebook. De två sätten är likvärdiga och i båda donerar man direkt genom en kortbetalning och givaren väljer själv beloppet. Gå in och titta på de båda sätten för att se vad som verkar bäst för ditt syfte!

Insamling på ungcancer.se

När du gör en insamling här på vår egen hemsida så får din insamling en egen sida som du kan länka till. Du väljer själv bild och information och syns tillsammans med resterande insamlingar på vår insamlingssida. Givaren väljer själv summa och betalar direkt med kort.

STARTA INSAMLING PÅ UNGCANCER.SE HÄR

 

Insamling på Facebook

När du gör en insamling på facebook får din insamling direkt en egen facebooksida som du kan länka till och dela. Du väljer själv bild och information och syns tillsammans med resterande facebookinsamlingar på vår facebookinsamlingssida. Du kan enkelt hålla dina givare uppdaterade kring hur det går genom att skriva uppdateringar, men också direkt bjuda in alla dina vänner till att delta.

STARTA INSAMLING PÅ FACEBOOK HÄR

 

Vem kan starta en insamling?

Alla är välkomna att starta en egen insamling. Det kan vara privatpersoner, arbetsplatser, företag, skolklasser eller kompisgäng.

Vad går pengarna till?

Med er hjälp kan vi dela ut stipendier, ordna träffar och andra aktiviteter för medlemmar över hela landet. Vi kan kämpa vidare för att ingen ska behöva känna sig ensam i sin eller en närståendes kamp mot sjukdomen.
Alla pengar som kommer in till Ung Cancer går oavkortat till vårt arbete med att skapa mötesplatser för unga vuxna cancerberörda, att informera, förebygga, debattera och skapa opinion.

Vad behöver jag tänka på innan jag sätter igång?

Vi har en del riktlinjer som är bra att känna till om du planerar att starta en egen insamling. Du hittar dem genom att läsa våra villkor. Vi har ett insamlingspaket som innehåller en insamlingsmanual och specifika insamlingslogotyper som du kan ta del av. Kontakta Fredrik Sandevärn på fredrik@ungcancer.se så skickar han insamlingspaketet till dig!

Hur marknadsför jag min insamling?

När du har skapat en insamling är det bra om du använder dig av sociala medier för att kunna nå så många som möjligt. Du kan till exempel skapa en Facebook-sida där du kan bjuda in vänner och bekanta. Hitta forum, bloggar eller webbsidor där det finns personer som kan tänkas vara intresserade av din produkt/event/erbjudande/evenemang och ta kontakt. Med hjälp av dela länkarna under din insamling kan du sprida den i olika sociala medier.

På vilket sätt kan Ung Cancer marknadsföra min insamling?

Ung Cancer kan skicka broschyrer och vår ”Vi stöttar Ung Cancer”-logga. Om du vill att vi ska uppmärksamma din insamling i våra kanaler kan du skicka bilder och text till fredrik@ungcancer.se

Håll oss gärna uppdaterade under insamlingens gång. Vi tycker att det är jätteroligt att få ta del av ditt arbete och kan komma med råd och svara på eventuella frågor.

Kör hårt och lycka till!