Göteborgsvarvet

Ung Cancer var en av årets välgörenhetspartners till Göteborgsvarvet och satsade därför stort på att 20 maj skulle bli en dag då alla, oavsett förutsättningar, kunde vara med och göra skillnad. Antingen genom att springa Göteborgsvarvet till förmån för oss. Eller också genom att vara med och slå pärlrekord eller köpa vårt helt nya silversvarta Fuck Cancer-armband!

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD

Hela maj kör Ung Cancer kampanjen ”Tillsammans gör vi skillnad” som innebär att alla, oavsett förutsättningar, kan vara med och bidra. Vi gör det för att ingen ung vuxen som lever med eller nära cancer ska behöva kämpa ensam och för att vi är övertygade om att vi tillsammans kan skänka stöd, tröst och gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. Tanken med kampanjen är därför att samla in pengar som vi kan använda för att skapa olika mötesplatser och oförglömliga minnen för våra medlemmar. Tillfällen få de får komma i kontakt med och träffa andra unga vuxna cancerberörda som vet och förstår, så att de därmed inte ska behöva känna sig så ensamma i sin situation.
Kampanjen pågår hela månaden och når sin kulmen den 20 maj i samband med Göteborgsvarvet. Med budskapen ”Tillsammans gör vi skillnad” vill vi att alla ska känna att de kan vara med och bidra; några springer Göteborgsvarvet till förmån för oss, andra samlar in pengar, pärlar armband eller stöttar oss på andra sätt.

DEN 20 MAJ SKA UNG CANCER SLÅ PÄRLREKORD!

I samband med Göteborgsvarvet siktar Ung Cancer på att slå pärlrekord. Samma dag släpper vi ett helt nytt silversvart Fuck Cancer-armband och vårt mål då är att pärla 21 000 armband, dvs ungefär ett armband för varje meter Göteborgsvarvet är långt. Vi har aldrig tidigare pärlat så många armband och behöver allas hjälp! Pärlningen är ett perfekt sätt att vara med och göra skillnad om man inte själv springer varvet. Vi kommer att pärla armbandet på vårt område vid Linnéplatsen kl 12-16. Samtidigt pärlas armbandet också i Stockholm (Radisson Blu Waterfront), Norrköping (Kunskapsgymnasiet) och Malmö (Clarion Hotel Malmö Live). Armbandet säljs med start den 20 maj på ungcancer.se/shop.

På så sätt vill vi få den 20 maj att bli en dag då hela landet kan vara med och engagera sig! Fuck Cancer-armbanden är vår absolut främsta inkomstkälla. Då alla armband pärlas ideellt på just pärldagarna är det superviktigt för oss att så många som möjligt vill vara med under rekorddagen!

LINNÉPLATSEN, GÖTEBORG, 20 MAJ KL 11-17

Ung Cancer är en av årets välgörenhetspartners och kommer att satsa stort på att 20 maj blir en dag då alla, oavsett förutsättningar, kan vara med och göra skillnad. På Linnéplatsen har vi byggt ett område för hela familjen. Här kan ni springa, pärla, klättra, yoga och mycket mycket mer. Området kommer vara öppet kl 11.00-17.00.

 • Träna crosstraining med Cecilia Hedström kl 11.15-12.00 (Sats)
 • Träna yoga med Sam Aziz kl 14.00-14.45 (Sats)
 • Träna yoga med Johanna Andersson kl 16.00-16.45 @yogajohanna på instagram (Sats)
 • Klättra på Stadiums klättervägg
 • Köp mat, snacks och kaffe  från Smiling cashew, Bergstrands kaffe, två foodtrucks och Njie
 • Slå pärlrekord och var med och pärla vårt helt nya silversvarta Fuck Cancer-armband kl 12-16
 • Handla Fuck Cancer produkter
 • Köp Burn Cancer-ljus
 • Häng och lyssna på musik, dj för dagen är Annika Karlsson som spelar kl 12.00-14.00 samt 14.45-16.00

UTMANA ANDRA I LÖPARSPÅRET

Just nu sprider sig en löparutmaning som en löpeld i sociala medier. Det är tv-profilen Camilla Nordlund som ligger bakom utmaningen som går ut på att man ska springa så långt man orkar och swisha 10 kronor per kilometer till  90 05 745 och sedan utmana två nya personer. Vill du också vara med? Gör så här:

 • Spring så långt du orkar.
 • Swisha 10 kronor per kilometer till swishnummer 90 05 745 (märk betalningen med ”Tillsammans”).
 • Lägg upp en video/foto och utmana två nya personer. Hashtagga gärna med #tillsammans #ungcancer

Starta en insamling

Ett annat fantastiskt sätt att vara med och göra skillnad är att starta en insamling till förmån för oss. Vi kan hjälpa till med bilder och att marknadsföra din insamling. Klicka här för att läsa mer och se de insamlingar som pågår just nu.

Fyra personer som ska springa varvet är taggade inför starten.

Anmälan till GöteborgsVarvet 2017

Läs mer