Bli vår Stipendiesponsor

Som stipendiesponsor bidrar ni till att våra medlemmar får ett så bra liv som möjligt både under och efter sjukdomstiden. Ert sponsorskap bidrar till att våra medlemmar kan söka stöd hos oss när samhällets skyddsnät inte räcker till.

Två personer fyller i blanketter.

När du är ung vuxen är det meningen att du ska ha hela livet framför dig. Du börjar stå på egna ben och drömmer om framtiden. Så kommer cancern och rycker undan precis allting. Utebliven sjukförsäkring, missade studiepoäng och trasiga relationer är några exempel på konsekvenser som cancern för med sig.

Som stipendiesponsor har ni möjlighet att bidra till att vi kan göra tillvaron lite bättre för unga vuxna som på olika sätt lever med eller nära cancer. Vi delar ut stipendier för rehabilitering för att våra medlemmar ska få möjlighet att ägna sig åt den rehabilitering de behöver för att må så bra som möjligt och stipendier för allmänt ekonomiskt stöd till medlemmar som har svårt att klara av vardagen ekonomiskt som en följd av cancern.

För vår verksamhet och våra medlemmar är ert stöd en absolut nödvändighet. Ni kan välja att stödja ett eller båda stipendierna. Oavsett vilket kommer era pengar att göra stor skillnad!

Sponsor av stipendium för rehabilitering – 50 000 kronor

För 50 000 kronor kan ni sponsra vårt rehabiliteringsstipendium. Pengarna betalas ut till medlemmar som behöver stöd för att kunna ägna sig åt den rehabilitering de behöver för att kunna må så bra som möjligt. Ung Cancer betalar ut stipendier för:

  • Fysisk eller psykologisk aktivitet
  • Spavistelse
  • Samtalsstöd hos Psykologpartners

Sponsor av stipendium för allmänt ekonomiskt stöd – 100 000 kronor

För 100 000 kronor kan ni sponsra Ung Cancers stipendium för allmänt ekonomiskt stöd. Pengarna betalas ut till medlemmar som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Tack vare stödet får våra medlemmar en möjlighet att slippa problem med att betala hyran, få mat på bordet eller transportkostnader till och från sjukhuset. Det ekonomiska stödet kan också täcka kostnader för mediciner och hjälpmedel.

Oavsett vilken stipendium ni väljer att sponsra får ni ett tackkort med en personlig hälsning från en av Ung Cancers medlemmar som har fått stöd tack vare er.

Tveka inte att kontakta vår projektledare Johan Rosén på johan@ungcancer.se redan i dag för mer information! Här kan ni läsa mer om våra stipendier och hur de fungerar.

Johan Rosén

Läs mer

En person fyller i en blankett

Stipendium

Läs mer