Fuck Cancer Days

Tusentals människor har hjälpt Ung Cancer att pärla våra armband under flera år. Tack vare alla frivilliga hjältars engagemang har vi kunnat finnas där för unga vuxna cancerberörda och hjälpt dem varje steg på vägen. Nu är det dags att skapa en ny mötesplats, vi välkomnar: FUCK CANCER DAYS!

Varför Fuck Cancer Days? – Historia

På ett medlemsevent år 2012 fanns ett pysselbord där medlemmarna kunde göra allt möjligt, exempelvis pärla. En medlem satte sig där och valde ut bokstäverna “Fuck Cancer”, ord som redan stod på våra tygpåsar och tröjor. Plötsligt hade idén om ett armband fötts, från våra medlemmar. Sedan dess har pärlarmbanden blivit en stark symbol för Ung Cancers verksamhet. Strax efter att armbandet fötts blev efterfrågan på armbanden stor och Ung Cancer sökte hjälp med att pärla armbanden. 2014 räckte inte Ung Cancers egna lokaler till och man började istället pärla armbanden i hotellokaler, på så vis kom också “Pärldagarna” till.

Tack vare tusentals människors hjälp med att pärla armband under flera år, har Ung Cancer idag stora lager armband som vi kan sälja.  Vi är evigt tacksamma för all hjälp vi har fått genom åren. Vi kommer alltid till viss del behöva hjälp med pärlandet, men tack vare alla frivilliga människors hjälp och vårt stora lager armband, har vi valt att utveckla pärldagarna och skapa den mötesplats vi idag kallar för: Fuck Cancer Days. En mötesplats för alla som vill ge sitt stöd, som har en koppling till cancer eller som vill få information om Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda.

Genom Fuck Cancer Days och genom att skapa en mötesplats med mer än bara pärlning kan vi förändra livsvillkoren för unga vuxna cancerberörda och tillsammans se till att ingen ung vuxen cancerberörd känner sig ensam utan får den hjälp, det stöd och den respekt de förtjänar.

Vem får delta på Fuck Cancer Days?

Alla är välkomna att delta på Fuck Cancer Days! Det finns ingen åldersgräns utan det är bara att ta med sig familjen, vännerna, grannen, chefen eller kollegorna och komma till oss. Det är väldigt bra om du föranmäler dig via våra Facebook-evenemang som du finner HÄR, men är absolut inget krav och du kan stanna så länge du själv vill. Att du anmäler dig via Facebook är dock ingen garanti för få plats vid kö, vi rekommenderar därför att komma i tid.

Vad händer under Fuck Cancer Days? Och kommer man fortfarande att kunna pärla armband?

Ja, man kommer fortfarande att kunna pärla armband under ”Fuck Cancer Days”, men huvudfokus kommer inte ligga på själva pärlandet och produktionen av Fuck Cancer-armbanden som det tidigare har gjort, utan på att informera och skapa mötesplatser.

Vi kommer bland annat att erbjuda medlemsföreläsningar, externa inslag, försäljning av våra produkter/gåvor samt fika och för de som vill så kommer det att finnas möjlighet att pärla, knyta och packa armband. Eller varför inte bara komma för att hänga med oss? Under Fuck Cancer Days går det även att köpa armband eller stötta oss genom att engagera sig i våra Fuck Cancer Days-insamlingar under turnéns gång, länk till insamlingarna kommer snart. På plats tar vi dock bara kortbetalning eller Swish.

Vart kommer Fuck Cancer Days att vara?

I och med utvecklingen och den nya mötesplatsen Fuck Cancer Days åker Ung Cancers personal ut på turné under 2019. Syftet är att finnas i fler städer och nå ut till fler. Stoppen på turnén kommer delvis sättas genom att allmänheten får möjlighet att skicka in en ansökan om varför de vill att vi kommer till deras stad där sista ansökningsdagen är 31 jan. Vill du att vi kommer till din stad? Mer info och länk till ansökan hittar du här.

Ung Cancers personal kommer sammanlagt göra 12 stopp under 2019, där vi i mars startar turnén med Umeå, Göteborg, Malmö och Stockholm och avslutar turnén i november. Vill du veta om och när vi kommer till din stad? Turnéschemat och länk till föranmälan hittar du här.

Så tveka inte – kom till Fuck Cancer Days och gör skillnad!

Är du intresserad av att arbeta som volontär för Fuck Cancer Days? Klicka vidare på länken här.