Frågor & svar om armbanden

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar om våra Fuck Cancer-armband, varför vi säger just Fuck Cancer och hur det egentligen går till att starta upp en pärldag.

TODO

Varför använder ni er av uttrycket Fuck Cancer?

Cancer är en vidrig sjukdom. En vidrig sjukdom som stampar in i människors liv utan att visa någon respekt eller hänsyn. En sjukdom som tar liv och skapar oändligt mycket sorg och oro. Därför är det okej att hata cancer. Det är okej att vara arg, skrika och använda fula ord. Det är helt enkelt okej att säga ”Fuck Cancer”. Vi använder inte orden Fuck Cancer i syfte att vara våldsamma eller för att anspela på sex, utan för att visa att cancern inte har något här att göra. Fuck Cancer är ett begrepp som är öppet för alla att fylla med mening. Alla får själva avgöra vad uttrycket betyder för dem.

Var kan jag köpa Fuck Cancer-armbanden?

Armbanden säljs i vår webshop, på våra pärldagar och på Ung Cancers kontor, Norra Allégatan 7 i Göteborg.

Jag har sett era armband säljas av andra, är det okej?

Nej, armbanden får bara säljas av Ung Cancer. Kontakta oss gärna på admin@ungcancer.se om du ser våra armband eller piratkopior av dem med texten Fuck Cancer säljas av någon annan.

Kan jag/mitt företag bli återförsäljare?

I dagsläget söker vi inga återförsäljare.

Kan jag beställa ett armband i en mindre eller större storlek?

Alla våra armband pärlas av ideella krafter och med samma antal pärlor. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att skicka ut armband i olika storlekar. Vill du själv pärla ett som är större eller mindre kan du göra det på någon av våra pärldagar.

Kan jag beställa ett armband med en annan text än Fuck Cancer?

Nej, vi säljer endast armband med texten Fuck Cancer.

Kan jag beställa ett armband i speciell färg?

Fuck Cancer-armbanden finns i två varianter: Ett med vita bokstavspärlor och ett med svarta. Alla armband har därutöver 41 färgglada pärlor i blandad ordning. Du kan välja om du vill ha vita eller svarta bokstavspärlor, men inte färgen på de övriga pärlorna.

Jag vill komma på en pärldag och pärla ett mönstrat/enfärgat armband till mig själv, får jag det?

Alla armband ska pärlas enligt samma princip, det vill säga vara så färgglada som möjligt och med blandade färger. Detta gäller även om du pärlar ett armband till dig själv. Det enda du får lov att anpassa är storleken.

Vem får komma på pärldagarna?

Alla är välkomna till våra pärldagar! Det finns ingen åldersgräns utan det är bara att ta med sig familjen, vännerna, grannen, chefen eller kollegorna och komma till oss. Ingen föranmälan behövs och ni kan stanna så länge ni själva vill.

Kan man komma till pärldagarna och bara stanna en liten stund?

Ja självklart, det går jättebra!

När är det pärldag i min stad?

Titta på Pärla armband här på vår webbplats så ser du vilka städer vi regelbundet kommer till.

Kan jag få arrangera pärldagar där jag bor?

Att arrangera pärldagar är ett stort uppdrag och vi är mycket tacksamma för det ideella arbetet med att arrangera pärldagar! Vid en pärldag behövs två pärldagsansvariga som ansvarar för helheten och som har möjlighet att arrangera minst fyra pärldagar per halvår. Vidare behövs lokal med sittplats för minst 200 personer, med fördel kostnadsfri och där alla pärlande hjältar får fika. Dessutom behövs minst 10 volontärer som arbetar på pärldagarna. Det är mycket arbete för att starta upp en ny pärldag, ungefär en gång per halvår har vi möjlighet att utöka med en ny ort. Har du idéer och förslag får du gärna kontakta oss på parla@ungcancer.se

Kan jag hjälpa till vid pärldagarna?

För att pärldagarna ska fungera är våra volontärer helt avgörande. Vi söker ibland nya volontärer till de olika orterna. För att bli volontär behöver du vara över 18 år och kunna arbeta på minst en pärldag i månaden. Om du är intresserad kan du skicka en ansökan till parla@ungcancer.se så kontaktar vi dig om vi tar in fler volontärer på din ort.

Får jag pärla armband hemma?

I nuläget går det endast att pärla armbanden på våra pärldagar eller i samband med event där vi medverkar.

Får jag arrangera en pärldag på min gymnasieskola eller motsvarande?

Ung Cancer vill att alla som pärlar armband ska ha kunskap om organisationen och hur armbanden bidrar till verksamheten, samtidigt som arbetet ska ske på mest effektiva sätt för att uppnå organisationens syften. För pärlning hänvisar vi i första hand alla intresserade till våra pärldagar. Vi har endast i enstaka fall möjlighet att arrangera pärltillfällen på gymnasieskolor, och då alltid i samband med föreläsningar. Då vi riktar oss till unga vuxna mellan 16 och 30 år är det nödvändigt att eleverna som deltar är äldre än 16 år.

Kan jag arrangera en pärldag på min arbetsplats?

Vi tycker att det är fantastiskt att så många privatpersoner och företag hör av sig till oss och är intresserade av att arrangera pärlaktiviteter på arbetsplatser och i andra sammanhang. Pärlning på arbetsplatsen ingår i en del av våra företagssamarbeten. Klicka här för att läsa mer eller kontakta oss!