stöd oss

Skrivet: 13 april, 2017

Samlar in pengar till minne av sonen Daniel

”Min son Daniel fick diagnosen spridd tjocktarmscancer den 5 september 2014, anledningen till att jag kommer ihåg datumet är att det var på hans födelsedag.
Nu när jag sitter här med facit i hand, så tror jag att sjukdomen visade sig för första gången påsken 2014. Daniel blev dålig i magen och gick på toaletten ofta. Det varade i ungefär en vecka och sen lugnade det ner sig. Våren gick, sommaren kom och livet flöt på som vanligt. Daniel jobbade och tillbringade sin fritid tillsammans med sina vänner, som han delade sitt stora bilintresse med.
På sensommaren fick Daniel ont i magen och kontaktade vårdcentralen. Svaret han fick var att alla prover var bra. Men problemen fortsatte. Daniel sökte vård flera gånger och till sist blev han inlagd på akuten.
Det var då vi fick diagnosen. Spridd tjocktarmscancer.
Tiden därefter skiftade mellan förtvivlan och hopp. En läkare pratade om hospice, en annan om operation och behandling.
Tre månader senare dog Daniel.
Daniel föddes med en blodsjukdom och under hans barndom vistades vi mycket på barnonkologen. Där kom jag i kontakt med Barncancerfonden och fick se och ta del av deras stöd. De tog glädje, lek och hopp med sig när de kom till avdelningen.
När Daniel blev sjuk i vuxen ålder fanns inget stöd. Både Daniel och jag upplevde att till och med personalen på sjukhuset hade svårt att hantera det. Ingen ska behöva stå ensam i en svår situation. Att barn behöver stöd och uppmuntran tvivlar ingen på men jag har en känsla av att när man är vuxen ska man fixa det själv. Det borde ligga på sjukvården att inte bara informera om stödet utan se till att stödet kommer till den som behöver det. Här tror och hoppas jag att Ung Cancer kan göra en stor insats. Detta är anledningen till att jag väljer att stödja Ung Cancer.”
Gun gör just nu en insamling här på vår hemsida. På fredag den 14 april befinner sig Gun på den stora bilutställningen Elmia i Jönköping där hon fortsätter att samla in pengar. Klicka här för att komma direkt till Guns insamling. <3


Liknande inlägg

ICANIWILL lanserar ny kollektion till förmån för Ung Cancer

Sedan 2018 har Ung Cancer ett nära samarbete med ICANIWILL. Som Fuck Cancer-ambassadör lanserar ICANIWILL nu sin andra specialdesignade kollektion....

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer