stöd oss

Skrivet: 24 april, 2017

Så var 2017 års rehabiliteringsläger

Lägret pågick 20-23 april på Brännö värdshus pensionat Baggen i Göteborgs skärgård. 19 medlemmar i Ung Cancer, både drabbade och närstående, deltog. Tillsammans arbetade vi för att bearbeta våra upplevelser och förbättra vår fysiska och psykiska hälsa  – med hjälp av varandra och professionella psykologer.  Här berättar vår medlem Agnes, som deltog i lägret, om sina tankar och känslor efter helgen:
”Nu är jag hemma igen efter fyra intensiva, uttömmande men fantastiska dagar. Jag är så otroligt glad att jag valde att åka på detta läger, att jag vågade ta steget att faktiskt träffa på människor i min situation. Som jag sa efter frukosten när vi skulle utvärdera vår vistelse så har jag tidigare varit lite rädd att ta kontakt med andra drabbade i min situation eftersom jag har känt att jag orkar inte höra deras storys och bära deras bördor också. Men det blev inte alls så. När vi träffades och jag fick höra deras erfarenheter och berättelser så blev det snarare som att vi blev ett tjugotal personer som hjälpte till att bära samma börda, det blev lättare.
Jag kan faktist inte förstå hur man kan komma så otroligt nära människor på så kort tid, men jag tror det är för att alla var villiga att öppna upp sig. Vi kunde ha samtal kring frukostbordet om döden som om det var den mest naturliga sak i världen och nästa sekund så badade vi vid solnedgången och det var så vackert.
Den finaste stunden på hela resan, en stund som jag vill minnas hela mitt liv, var under ett av passen med Psykologpartners där vi delade upp gruppen och satte oss i två ringar. Vi skulle berätta för varandra om våra rädslor och våra så kallade ”monster” i livet. Alla var så brutalt ärliga. Nästan alla, inkluderat jag, satt och grät floder åt sina egna rädslor men också andras. Man kände igen sig i de flestas rädslor, och de man inte kände igen sig i fick man sådan medkänsla i att man grät ändå. Efteråt var vi alla uttömda och jag tror lite chockade över hur bra det hade känts att få ur sig. Att vi hade så lätt för att öppna upp oss om vårt allra djupaste för människor som vi bara känt i knappa tre dagar, och det kändes så bra.
Jag kommer verkligen sakna varenda en av de underbara människorna som jag träffat under detta läger och jag tror de känner precis likadant. Det känns otroligt tomt att vara tillbaka i lägenheten, till vardagen, igen. Men jag ser fram emot att börja jobba med de material jag fått med mig.
Vill ni göra dagens goda gärning – skänk en slant till Ung Cancer, köp ett armband eller en tröja eller dela det här inlägget så att någon annan kan göra det. Det är en fantastisk organisation som under helgen har gjort minst 17 personer en tjänst för livet.”
Klicka här för att läsa mer om Ung Cancers rehabiliteringsläger.


Liknande inlägg

Lina Asadi har designat 2021 års Fuck Cancer-armband

Fuck Cancer-armbandet representerar de unga vuxnas röst och alla de känslor ett cancerbesked för med sig. I år är det...

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

När livet kommer emellan

När Lisa Stålstierna fick beskedet att hon hade cancer var det som att hennes värld stannade upp. “Jag fick mitt...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer