Ung Cancer söker driven och engagerad kommunikatör till verksamheten

7 september 2018

Är du kreativ, modig, uppfinningsrik och envis? Älskar du kommunikation? Är du en hejare på PR och spridning? Ägnar du alldeles för mycket tid på sociala medier? Vill du finnas där för unga vuxna cancerberörda? Vill du informera, debattera, beröra och röra om?

Kommunikatör – Ung Cancer
(Placering i Stockholm)

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”

Ung Cancer söker dig som vill göra skillnad för unga vuxna cancerberörda. Ung Cancer söker driven och engagerad kommunikatör till verksamheten. Som kommunikatör för Ung cancers verksamhet är din uppgift att skapa bästa möjliga förutsättningar för Ung Cancer att synas och höras.

Du kommer att arbeta med både extern och intern kommunikation. Du arbetar både strategiskt och operativt. Arbetet innebär att initiera, planera, driva, genomföra, utveckla och följa upp externa och interna kommunikationsinsatser i syfte att;
– Ge ökad kännedom om Ung Cancer och våra medlemmar.
– Ge ökad kunskap till allmänheten om situationen för Unga vuxna cancerberörda.
– Påverka samhällsutvecklingen och skapa förutsättningar för engagemang både bland enskilda och företag.

Syftet med tjänsten är att skapa och genomföra kommunikativa aktiviteter som både genererar intäkter samt sprider information om Ung vuxna cancerberörda.

Arbetstiden  är regelbundet men inkluderar kvälls- och helgarbete ibland vid genomförande av aktiviteterna.

Arbetsuppgifter
Kommunikatören ska:
– Ansvara för och genomföra Ung Cancers sociala medier.
– Styra, leda eller koordinera alla kommunikativa aktiviteter och funktioner inom Ung Cancers verksamhet.
– Ansvar för att driva Ung Cancers små och stora kampanjer.
– Ser till att kommunikationen uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet och ekonomi med hjälp av bland annat tidsplaner med milstolpar, riskanalyser, kontrollplaner och ekonomiuppföljningar.
– Se till att våra projekt och aktiviteter genomsyras av Ung Cancers sätt att kommunicera.
– Stötta GS i dess opinionsarbete.
– Agera presskontakt

Kvalifikationer
– Är driven och engagerad i samhällsfrågor.
– Har ett brinnande intresse för att arbeta med sociala medier, dess utveckling och att testa nya format.
– Är driven och kreativ som person med vana att arbeta i team.
– Är social med god förmåga att kommunicera både internt och externt.
– Känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål.
– Är flexibel och gillar när det händer mycket omkring dig.
– Drivs av analys och att ständigt nå nya bättre resultat.
– Är kunnig i Wordspress eller liknande CSM-verktyg

Tjänsten som kommunikatör på Ung Cancer kräver att du är effektiv, strukturerad och förstår vikten av att prioritera rätt. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och att ta och driva egna initiativ är avgörande. Du är social och gillar att jobba med människor och har en förmåga att samverka och arbeta tillsammans med flera olika grupper.

Vi ser gärna att du har akademisk examen eller har erfarenhet från att jobba med kommunikativa projekt på ett strukturerat sätt. Har du jobbat med opinionsbildning och PR är det meriterande.

Vi tror att du har en erfarenhet av arbete som visar på kreativitet, flexibilitet och lyhördhet. Du kommer i denna tjänst möta unga vuxna i alla faser av cancersjukdom och behandling vilket gör att vi tror att du är lyhörd för detta.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och inställning.

Varaktighet/arbetstid
Tillsvidare 100%

Anställningsform
6 månaders provanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse. Men så snart som möjligt.

Arbetsgivare
Ung Cancer

Arbetsplats
Ung Cancer med placering i Stockholmen

Lön
Fast lön enligt överenskommelse

Ansökan
Skicka cv och personligt brev via e-post till emma.tonnes@ungcancer.se senast den 23 september. Intervjuer sker löpande.

Kontaktperson
Emma Tonnes
Ung Cancer
emma.tonnes@ungcancer.se
070-3660255

Ung Cancer är en ideell, fristående och politiskt och religiöst obunden organisation som finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer. Våra tusentals medlemmar är mellan 16 och 30 år gamla och medlemskapet är avgiftsfritt. Ung Cancer finns till för sina medlemmar genom att ge psykosocialt stöd och fylla det gap som ofta uppstår mellan livet på sjukhuset och livet utanför. Vi skapar mötesplatser och möjligheter till gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. Vi ger ekonomiskt stöd till de som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Vi stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar om unga vuxna cancerberörda för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till förändring. Vi debatterar frågor som berör vår målgrupp för att nå förändring i vården och i samhället.

Kommentera