Skapade låt ur rädslan för cancer

20 april 2018

När rädslan för att cancern kommit tillbaka bestämde sig artisten Nordmark för att skriva en låt om det. Idag släpps singeln Tomorrow, där en del av intäkterna går till oss i Ung Cancer.

Per Nordmark. Foto: Christopher Hunt

Per Nordmark var 23 år gammal när han fick cancer i båda testiklarna. Mitt den framgångsrika karriären som bland annat trummis i bandet Fireside vändes livet upp och ner. Även fast det gått nästan 20 år sedan dess så gör sig cancer fortfarande påmind. I november förra året var han övertygad om att cancern hade kommit tillbaka och då kom också rädslan och ångesten.

För att hantera känslorna som kröp fram i honom skrev han låten Tomorrow, en singel som släpps idag. En låt som till stor del handlar om att att försvinna.

– Jag ville skriva om det sorgliga men också lyfta fram det positiva, att det är ok. Att det ändå blir bra. Det hemska är inte att försvinna, det hemska är tiden och vetskapen att känna att en inte har tid.

Han har också beslutat sig för att skänka en del av intäkterna från låten till oss i Ung Cancer, vilket gör oss enormt tacksamma.

– Jag vill ge tillbaka. Jag hade själv behövt er när jag blev sjuk och jag tycker ni gör ett sånt sjukt bra jobb. Det är därför, förklarar han.

Per genomgick omfattande behandlingar för sin cancer, bland annat en operation och strålning. Ändå beskriver han tiden efteråt som den värsta. Det vi numera kallar för cancerbaksmällan.

– Det var ett helvete men framförallt var det jobbigt efteråt. Grav panikångest som följd och ett djävulskt stresspåslag.

Per Nordmark har haft en lång och framgångsrik karriär som artist, producent och kompositör och har samarbetat med några av Sveriges största artister. Han har också en podcast där han bjuder in olika kända människor, ofta musiker, för att prata om deras liv och karriärer.

Det här stödet betyder väldigt mycket för oss i Ung Cancer och gör oss väldigt glada. Tack vare gåvor som dessa kan vi fortsätta finnas där för fler när de behöver det som mest.

/ Henrik Kjellberg, redaktör Ung Cancer

Kommentera