Samlade in 180 000 kronor

18 januari 2017

Pelle levde med cancern i två år innan den tog hans liv. För att hedra hans minne bestämde sig vännen Micke för att göra en insamling till förmån för Ung Cancer och skriva alla givares namn på en minnestavla i stället för en krans.

Bild på Pelle som cyklar och vinkar.

Micke hoppades kunna få in någon tusenlapp, men var inte alls beredd på att gensvaret skulle bli så stort.

Eftersom de båda varit aktiva inom motorport så la Micke ut informationen om insamlingen på Kjula Dragways Facebooksida. Det resulterade i att ett helt dragsterlopp anordnades till förmån för Ung Cancer och för att hedra Pelles minne.

– På bara några dagar hade det kommit in över 100 000 kronor. Jag fick jobba 4-5 timmar om dagen med att administrera och registrera namnen som skulle vara med på minnestavlan. Det som fick oss att vilja stötta Ung Cancer var det starka budskapet – Fuck Cancer. Vi tänker hålla på 2017 ut med att samla in pengar. I dagsläget har vi dragit in 182 000 kronor till Ung Cancer, säger Micke.

Tusen tack till Micke och alla andra för ert fantastiska engagemang – ert bidrag betyder så otroligt mycket! Ni är alla bevis på att vi tillsammans kan göra stor skillnad.

Vill du läsa mer om Mickes och våra andra insamling, vara med och bidra eller starta en egen? Klicka då här.