Rehabiliteringsläger fokus träning

4 juli 2019

Den 10-13 oktober anordnar Ung Cancer ett träningsläger med fokus på träning. Träningslägret hålls på Wendelsberg i Mölnlycke, utanför Göteborg och Träningslägret riktar sig till alla medlemmar, både drabbade och närstående, som vill ha hjälp att komma igång eller vill inspireras och lära sig mer om träning som ett sätt att rehabiliteras i sin cancerresa. Under lägret medverkar fysioterapeuter, dietister och arbetsterapeuter. 

VAD HANDLAR LÄGRET OM?

Huvudsaken är att du som vill och behöver en knuff för att komma vidare med din träning ska få det. Ung Cancers rehabiliteringsläger med fokus träning genomförs tillsammans med legitimerade fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt dietist. Du kommer att få möjlighet att lära dig mer om muskelstyrka, kondition, kost, om hur kroppen känns och hur cancerbaksmällan påverkar oss.

Syftet med lägret är att prata om och utföra träning med hjälp av experter, tillsammans med andra medlemmar. Under lägret kommer du också att få vägledning, tips och råd kring träning och fysisk rehabilitering. Vi har även tillgång till ett gym där vi kommer spendera en del tid.

TILL VILKA ÄR LÄGRET ANPASSAT?
Alla medlemmar kan söka till lägret, både närstående och drabbade. Både du som är van vid att träna mycket och du som inte tränar alls idag. Eftersom lägret både är utbildande och inspirerande spelar det ingen roll hur aktiv du är idag. Vi har försökt anpassa lägret så att du ska få hjälp där just du står idag. Förutom att träna kommer vi givetvis att umgås, laga mat, spela spel och göra aktiviteter tillsammans.

HUR MÅNGA PLATSER HAR LÄGRET?
Det kommer att finnas 12 platser på årets rehabiliteringläger.

VAD KOSTAR LÄGRET?
Lägret är kostnadsfritt. Mat och boende och aktiviteter står Ung Cancer för. Ung Cancer kan även stå för din resa till Göteborgs Centralstation om du bor mer än fem mil från Göteborg och har behov av ekonomisk hjälp med resan.

HUR BOR MAN UNDER LÄGRET?
Boendet sker tillsammans med andra medlemmar i dubbelrum på Wendelsberg. Om du har särskilda skäl som gör att du inte kan dela rum med någon annan så ordnar vi så klart detta (om du exempelvis är infektionskänslig).

HUR ANSÖKER JAG TILL LÄGRET?
Ansökan till lägret öppnar den 29 juli kl. 13.00. En länk till ansökan kommer då att publiceras här på hemsidan. Ansökan är öppen en vecka, till den 5 augusti. Din ansökan kommer vara med i uttagningen av deltagarna till lägret och du kommer att senast den 15 augusti få svar från Ung Cancer om du har fått en plats.

När uttagningen görs av Ung Cancer så anonymiseras din ansökan och bedöms tillsammans med andra medlemmars ansökningar. I bedömningen så tar vi hänsyn till din situation och mående kopplat till rehabiliteringslägrets upplägg. Om du erbjuds en plats på rehabiliteringslägret och tackar ja kommer ett separat formulär skickas ut där du ombeds att berätta mer om din bakgrund och sjukdomshistoria. Detta för att fysio- och arbetsterapeuterna ska ha möjlighet att förbereda sig på bästa sätt.

Om du har några frågor kan du vända dig medlem@ungcancer.se

Kommentera