Rasmus och Markus samlar in pengar för att hedra Rasmus fru

20 april 2017

För fem år sedan dog Rasmus fru Sophie till följd av sin cancer. Nu startar Rasmus och kompisen Markus en insamling till förmån för Ung Cancer i samband med GöteborgsVarvet.

Bild på Rasmus och Markus efter målgången under förra årets GöteborgsVarvet.

I januari 2011 drabbades Rasmus fru, Sophie, av bröstcancer. Cellgifter och strålbehandlingar avlöste varann och drygt ett år senare dog Sophie. Efter sig lämnade hon Rasmus och deras lille son.

Markus och Rasmus hade varit goda vänner i många år och när det var som mörkast var Markus den som Rasmus oftast pratade med. Samtalen kunde handla om allt möjligt, men framför allt var de en möjlighet för Rasmus att ventilera sin ångest och sina rädslor.

Under Sophies sjukdomsperiod fick vännerna upp ögonen för organisationen Ung Cancer och när Sophie dog kändes det självklart för Markus, som är festivalgeneral för SommarRock Svedala, att ta kontakt med Ung Cancer för att inleda ett samarbete med organisationen.

Sedan sommaren 2012 har SommarRock Svedala och Ung Cancer ett fantastiskt samarbete och Rasmus och Markus har, tillsammans med sina vänner, jobbat ideellt på ett flertal av Ung Cancers större arrangemang.

Vännernas engagemang i Ung Cancer har blivit ett sätt för dem att hedra Sophie och alla andra i deras omgivning som på något sätt drabbats av cancer.

Förra året sprang Rasmus och Markus GöteborgsVarvet till förmån för Ung Cancer och nu ska de göra det igen! Men denna gången nöjer de sig inte med att springa, nu startar vännerna även en insamling till förmån för Ung Cancer i samband med loppet. Målet är att samla in 25 000 kr.

Tillsammans gör vi skillnad för att ingen ska behöva kämpa ensam!

Klicka här för att komma direkt till Rasmus och Markus insamling.

Klicka här för att läsa Skånska Dagbladets artikel om insamlingen.

Klicka här för att läsa mer om GöteborgsVarvet och anmäla dig.

Kommentera