Nu söker vi volontärer till de första stoppen för turnén 2019!

3 januari 2019

Ung Cancer söker dig som under 2019 vill vara med och skapa nya mötesplatser där vi tillsammans kan göra ännu större skillnad för unga vuxna cancerberörda. Det som vi tidigare kallat för “Pärldagar” utvecklas och de nya mötesplatserna får namnet ”Fuck Cancer Days”!

Vill du vara med och finnas där tillsammans med oss och göra skillnad för unga vuxna cancerberörda? Då är du den volontär vi söker!

Vilka är Ung Cancer och vad gör vi? 

Vad är ”Fuck Cancer Days”?

”Fuck Cancer Days” erbjuder en mötesplats för alla som vill ge sitt stöd, som har en koppling till cancer eller som vill få information om Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. De före detta ”pärldagarna”, där man pärlat ”Fuck-Cancer armbanden”, kommer göras om till nya mötesplatser. Vi kommer självklart komma till våra tidigare pärlstäder, men nu är det dessutom dags att besöka fler städer, utöver våra stopp i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå. Detta genom att Ung Cancer åker ut på turné under 2019 med syfte att finnas i fler städer och nå ut till fler. Ung Cancers personal kommer totalt göra 12 stopp under 2019, där vi 10 mars startar turnén med Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Därför söker vi just dig som vill vara med och hjälpa till som volontär i dessa städer.

Vad innebär det att vara volontär för ”Fuck Cancer Days”?

Som volontär för ”Fuck Cancer Days” är du med och stöttar oss på plats samtidigt som du gör skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där tillsammans med oss, varje steg på vägen.

Du hjälper oss att uppnå syftet med “Fuck Cancer Days” mötesplatserna. Det innebär att du hjälper oss öka kännedomen kring Ung Cancer som organisation, hos besökarna och hos allmänheten, samt att öka kunskapen om hur det är att leva med eller nära cancer. Du hjälper oss att etablera unga vuxna som målgrupp och stärka kopplingen mellan Ung Cancer som organisation och Fuck Cancer som varumärke. Därmed skapar du också förutsättningar för oss att få in ekonomiska medel som gör att vi kan kan göra skillnad för unga vuxna cancerberörda.

Arbetet som volontär innebär att du åtar dig att utföra uppdraget helt ideellt vid minst ett tillfälle, dvs helt utan ekonomisk ersättning. För Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö är “Fuck Cancer Days” för tillfället inplanerat till söndag den 10 mars och arbetet rör sig om ca: 6-7 timmar. Samtidigt som du är en viktig del av vår organisation blir du också en del av den gemenskap som skapas och vem vet, du kanske till och med träffar vänner för livet.

Bor du inte i Umeå, Stockholm, Göteborg eller Malmö men vill hjälpa till som volontär?

Möjligheten kan dyka upp! Eftersom Ung Cancer åker ut på turné och kanske kommer till eller nära din stad, så kan det fortfarande finnas möjlighet att hjälpa till i dessa städer. (Volontäransökan för de andra städerna kommer att läggas ut när alla turnéstoppen är satta.)

Kommer man fortfarande att kunna pärla armband under ”Fuck Cancer Days”?

Ja, man kommer fortfarande att kunna pärla armband under ”Fuck Cancer Days”, men huvudfokus kommer inte ligga på själva pärlandet och produktionen av Fuck Cancer-armbanden som det tidigare har gjort, utan på att informera och skapa mötesplatser. Vi kommer erbjuda bland annat medlemsföreläsningar, externa föreläsare, medlemsträffar, försäljning av våra produkter/gåvor samt fika, och för de som vill så kommer det finnas möjlighet att pärla, knyta och packa armband.

Volontäruppdrag: 

Arbetet som volontär innebär att du är behjälplig och utför de arbetsuppgifter som ansvariga tilldelar dig. Det kan vara allt ifrån att informera om Ung Cancer, till att ta emot besökare och stå vid entrén, fotografera och filma Fuck Cancer Days, hjälpa till med försäljning, stötta vid föreläsningarna och hjälpa till med pärlandet samt packandet av armbanden.
Som informationsansvarig har du ansvar över att föreläsningarna, dess schema samt att teknik funkar och finns på plats. Du ansvarar för att volontärerna har den information och utbildning som behövs och du är övergripande ansvarig för kommunikationen med ”Fuck Cancer days” lokalen.
Som pärl- och säljansvarig så ansvarar du över pärlstationen, dvs allt ifrån frakt av material, information kring pärlande, knytande och packande av armband. Du ansvarar för att utbilda volontärer i pärlande, knytande och packande samt ansvarig över vår försäljning av produkter/gåvor. Du kommunicerar också med ”Fuck Cancer days” lokalen gällande frakt och förvaring av armband och produkter/gåvor.

Ansökningsprocess

Du ansöker om att bli volontär för ”Fuck Cancer Days” dagarna genom fylla i vår ansökan samt vilket volontäruppdrag du söker till och i vilken stad. I ansökan ska du också motivera varför du vill jobba som volontär och vad det betyder för dig. Länk till ansökan hittar du nedan.

Vi går igenom volontäransökningarna löpande och kontaktar dig så snart vi kan efter det att du skickat in ansökan till oss. Sista ansökningsdagen för volontärarbete i Umeå är 31 januari 2019.  För Stockholm, Göteborg och Malmö så är ansökan nu stängd för detta tillfälle. Vi kommer inte ta emot spontanansökningar, men det kommer att komma fler chanser längre fram, håll utkik!

Åldersgräns för våra volontäruppdrag är 18år.

Om du blir antagen som volontär för Ung Cancer så åtar du dig uppgiften att vara på plats vid minst ett ”Fuck Cancer Days” tillfälle. Det är av stor vikt för Ung Cancer att du som ansöker som volontär redan nu vet om att du kommer ha möjlighet att delta vid det tillfälle du ansöker till. Detta för att vi är högst beroende av de volontärer som väljs ut och därmed vill vi kunna räkna med att du kommer vara på plats.

Klicka här för att ansöka om att bli volontär redan idag

Har du några frågor kring volontärarbetet? Maila till stefania@ungcancer.se

 

Kommentarer

 1. Mikael Modig

  Varför ta bort pärldagarna? Ung cancer fick ju in en massa pengar på det. Två tillfällen med prat genererar inga pengar. Jag pratade med deltagarna på pärldagarna i fjol så jag var volontär och samtidigt fick vi pengar för armband det gjordejs det i mängder

  • fredrik
   fredrik

   Hej Mikael! Tack för din fråga/kommentar. Varför vi gör om konceptet och varför inte fokuset kommer att ligga på pärlandet är pga att Ung Cancer idag vill gå ifrån rena produktions-event. Detta för att vi först och främst genom våra pärldagar nu fått väldigt stora lager med armband tack vare alla volontärer och besökares grymma hjälp, men det innebär också att vi har armband och produktion så vi klarar oss när det kommer till att möta den efterfrågan som finns. Detta gör också att det tyvärr kostar mer pengar än det smakar att anordna pärldagar med ren produktion, vilket vi tycker blir tråkigt då det lite frångår syftet me varför man som besökare och volontär kommer dit och hjälper till. Vi kommer alltid till viss del behöva stöd och hjälp för att pärla armband, vilket det också kommer finnas under det nya konceptet, men vad vi vill förmedla är att det finns många andra sätt att stötta Ung Cancer på samt att vår huvudfokus handlar om att informera och debattera om om Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. Vi hoppas att man har förståelse för hur vi tänker och för omvandlingen – just för att göra det bästa för unga vuxna cancerberörda och organisationen i längden.

Kommentera