Möt Linnéa Hjort – skapare av Ung Cancers nya armband

10 mars 2019

Tillsammans med våra medlemmar har Ung Cancer tagit fram ett nytt armband och efter en intern designtävling tidigare i år har en representant hittats. Möt Linnéa Hjort – ung vuxen cancerdrabbad och skapare av Fuck Cancer-armbandet 2019.

Sedan 2012 har våra armband fått representera den frustration, sorg och ilska som cancer bär med sig. Men de har också representerat gemenskap, kärlek och stöd som varje människa visar genom att bära ett armband. De har representerat unga vuxna cancerberörda – men nu är det dags för de unga vuxna cancerberörda att få representera armbanden.

Tillsammans med våra medlemmar har Ung Cancer tagit fram ett nytt armband och efter en intern designtävling tidigare i år har en representant hittats. Möt Linnéa Hjort – ung vuxen cancerdrabbad och skapare av Fuck Cancer-armbandet 2019.

Efter att ha spenderat flera år utomlands bestämde sig Linnéa att flytta hem till Stockholm igen. Under en längre period kände hon sig trött och hängig, hon fick ingen ny energi. December 2017 åkte hon in till sjukhuset för akut anemi. Någon månad senare diagnostiserades hon med bröstcancer. Läkarna upptäckte sedan cancer i armhålan och metastaser i levern. I ett år har hon nu behandlats – av cellgifter, operation och strålbehandlingar. Metastaserna går inte längre att se tack vare de tunga strålbehandlingarna och trots att Linnéas diagnos anses vara obotlig är hon fortfarande hoppfull.

För Linnéa representerar armbandet flera saker. De olika färgerna har fått symbolisera olika typer av cancer – rosa står för bröstcancer, blå för testikelcancer och turkos för annan typ av cancer. Men färgerna har också fått representera det faktum att alla kan drabbas. Armbandet är ett försök till att finna harmoni bland alla de känslor som uppstår kring en cancerdiagnos.

”Jag skulle vilja hylla harmonin som jag personligen tycker är svår att hitta i det kaos som cancern bär med sig men som jag ändå tror går att hitta, bland annat genom Ung Cancer. Tack vare dem har jag som drabbad en plattform där jag kan träffa andra i samma situation, något som ger mig någon slags ro, hopp och harmoni i detta elände.”

Utöver försäljningen arrangerar organisationen även Fuck Cancer Days där man kommer kunna hjälpa till att pärla, knyta och packa de nya armbanden. Evenemangen gick av stapeln den 10 mars i Göteborg, Malmö och Umeå, är gratis och välkomnar alla som vill vara med och bidra.

Intäkterna från armbandsförsäljningen går till Ung Cancers arbete med att informera och debattera, skapa mötesplatser och ge personligt stöd åt unga vuxna som lever med eller nära cancer. Gå in på vår webshop för att kunna köpa armbandet.

Kommentarer

 1. Christina Hulin

  Cancer är en så ful elak sjukdom Min man hade cancer 1991 Det var testikelcancer och på den tiden fanns ett riktigt gift som cytostatika Det hette Platinol Det gav biverkningar Vår son fick hösten 2007 hjärntumör PNET och han lämnade oss feb 2008 Jag fick Coloncancer 2016 men klarade mej med endast borttagande av en bit tarm,35 cm Vi är drabbade hårt i familjen Hoppas nu att barn o barnbarn slipper denna elaka sjukdom Vi kämpar o tar en dag i taget. Kramar till Linnéa Kram Christina Hulin

  • fredrik
   fredrik

   Hej! Det är verkligen en ful och elak sjukdom. Så tråkigt att höra om det ni gått igenom. Vi skickar all vår styrka och värme, och säger FUCK CANCER!<3

Kommentera