Min cancerbaksmälla: Emelie Ogenhag

13 oktober 2017

Emelie Ogenhag berättar om livet efter sin bröstcancerdiagnos.

”Tankarna flödar, känslorna sprider sig runt om i kroppen. Nu är det 2 år och 1 mån sedan jag fick min sista strålning. Efter att ha överlevt op, cytostatika, blodförgiftning och strålning skulle friheten bli åter min igen. Jag levde och livet var mitt.

Det enda jag hela tiden hade i sikte var att överleva och läkarna var positiva om min framtid! Det jag inte visste då var det som skulle komma sen. Alla biverkningar efter cellgifterna, strålningen och operationerna. Självklart hade jag inte kunnat göra något annorlunda men jag var inte beredd på att hela livet skulle förändras. Jag var tjejen med hundra bollar i luften och jag älskade att hitta på en massa olika saker, gärna samtidigt.

Jag hade inte en enda tanke på hur livet skulle se ut två år senare. Det är svårt att se en klar framtid eller planera vad som komma skall då biverkningarna ställer till det för mig. Jag har fruktansvärt ont i min kropp, förmodligen för att jag är försatt i klimakteriet pga min medicinering som jag ska ha totalt i 5 år. Medicinen som gör kroppen trött och stel, den tar bort all östrogen i min kropp då min cancer var hormonell.

Det är så många bitar som är oklara och det finns ingen hjälp att få. Vem ska hjälpa mig att få bukt med min rädsla för återfall, vem ska hjälpa mig med min strålskada i ryggen eller att min kropp har stora fruktansvärda smärtor från tid till tid?

Ni som inte förstått innan vad som menas med #cancerbaksmällan så ska jag säga en sak till er. Det är precis det här det handlar om. Vart är rehabiliteringen, vart är eftervården och vem ska ta hand om mig nu? Jag känner mig sviken av vårt samhälle för beroende på vart man bor i Sverige så har vi olika förutsättningar. Det är verkligen förjävligt! 2 år och 1 månads cancerbaksmälla, Hujeda mig 👊🏼

#cancerbaksmällan #ungcancer #rosabandet #fuckcancer #eftercancern #tillbakatilllivet #cancer #breastcancer #bröstcancer”

Inlägget är hämtat från Emelies Instagram. 

Kommentera