I dag startar Ung Cancers rehabiliteringsläger

10 november 2016

Nu är det dags för Ung Cancers årliga rehabiliteringsläger. I dag åkte vi tillsammans med 20 av våra medlemmar till Hällsnäs utanför Göteborg för att utveckla vår fysiska och psykiska hälsa och tillsammans bearbeta våra upplevelser.

Rehabiliteringslägret är en del av vårt arbete för att skapa rehabilitering som utgår ifrån unga vuxna cancerberördas individuella behov. Lägret genomförs tillsammans med psykologer från Psykologpartners som har tagit fram ett särskilt verktyg som handlar om att finna våra egna, unika värden i livet och att våga ta konkreta steg i den riktningen.

Lägret pågår 10-13 november och vi har även avsatt tid för att umgås och skapa relationer med varandra. Vi har planerat in flera aktiviteter som är frivilliga att vara med på, bland annat yoga, träningspass, bastubad, mindfullnessmålning, fiske och skogspromenader.

Lägret genomförs på Hällsnäs i Mölnlycke för att ge deltagarna så bra förutsättningar som möjligt att koppla av och göra det som känns bäst för var och en.

20 av Ung Cancers medlemmar har blivit antagna att vara med. Deltagarna består både av drabbad- och närståendemedlemmar. Lägret är helt kostnadsfritt för medlemmar, Ung Cancer står för alla kostnader.

Om du är nyfiken kan du följ oss under helgen via vårt vårt Instagramkonto där ni kan ta del av stunder direkt från lägret.

Bild från Hällsnäs där rehabiliteringslägret hålls.
Hällsnäs där rehabiliteringslägret hålls.

Kommentera