stöd oss

Skrivet: 6 februari, 2018

Hjälp oss skapa en ny film!

Den nya filmen kommer göras i olika versioner och vara mellan 30-90 sekunder lång. Den kommer visas på TV4 men också användas i Ung Cancers sociala medier.
Till det behöver vi er hjälp! Vi behöver filmmaterial från er medlemmar. Dels hur era liv var innan cancern men också stunder på sjukhuset. Vi vill ha material från både drabbade och närstående. Antingen att ni har sparade filmer från förr eller om ni filmar i nutid.
Det ska filmen berätta:
Vi vill visa vart i livet vi är när cancerbesked dimper ned. Vi är de som tar studenten, flyttar hemifrån, reser, skaffar första jobbet, pluggar eller är nyblivna föräldrar. Vi vill sedan visa hur cancern sätter våra liv på paus. Hur cancern gör oss rädda och ensamma.
Vi vill också avsluta med att visa vilket stöd som finns att få. Vad Ung Cancer is all about. Gemenskapen, värmen, förståelsen och kämpaglöden.
Detta är en film som ska visa hur det ligger till. Visa upp vilka vi är och att vi finns!
Så hörrni, låt oss vissa världen att vi finns!
Nedan hittar ni praktiskt info från regissören om filmen.
REGISSÖRENS INSTRUKTIONER
Vad ska jag filma?
Vi vill ha filmat material först och främst, men finns det någon stark bild såklart gärna med den också.
I filmerna får du gärna berätta vad vi ser i bild eller hur allt känns, men försök att hålla det till korta meningar. Vi ser gärna också ”tysta” bilder, där du bara tittar i kameran eller filmar din omgivning.
Vi vill gärna ta del av filmer från båda före och efter cancer-beskedet. Saker som du gjorde innan som är gemensamt för många unga, som häng med kompisar, skolan, studentfester, första körkortet, första lägenheten, resan du alltid drömt om, första jobbet, första kärleken etc. Allt som du vill dela med dig av!
Dokumentera gärna situationer kopplade till din behandling.
Dokumentera gärna kroppsliga attribut som förändrats i och med din behandling.
Dokumentera gärna när dina anhöriga är på besök, gärna vänner eller partner som också är unga (ca 16-30 år). Alla tecken på kärlek och gemenskap är fint, men en gäspande kompis funkar lika bra
Exempel på situationer vi gärna ser: Väntrum, sjukhussalar, cytostatika-behandling, i hemmet och framför spegeln.
Hur ska jag filma?
Om du filmar dig själv så filma gärna rakt framifrån eller lite underifrån, båda förstärkande vinklar. För mycket ovanifrån kan upplevas som att tittaren ”ser ner” på dig och därmed förminskande.
Det går även bra med nedsparade Instastories eller Snapchat-filmer. Det nyproducerade materialet ser vi helst att du filmar med vanliga kameran i din mobil för bästa möjliga kvalitet. Både stående och liggande format funkar, men vi föredrar stående.
Har du en uppdaterad Iphone kan du spela av skärmen. Om du vill får du gärna spela av skärmen när du pratar i Facetime med kompisar eller andra anhöriga från sjukhuset eller hemmet.
Hur skickar jag materialet?
Ladda över filerna från mobilen med USB-kabel till datorn och skicka via WeTransfer, Sprend eller annan plattform som kan skicka stora filer. Vi vill ha filerna i så hög kvalitet som möjligt.
Skicka allt ditt material till regiassistent Julia på julia@folkefilm.se
Skicka in era bidrag innan den 20 februari. Men gärna så tidigt som möjligt.

PS. Filmens regissör kommer välja ut vilka filmklipp som till slut kommer vara med. Hon vill ha in så mycket klipp som möjligt att välja mellan så att det blir så bra bredd som möjligt på deltagarna.


Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva