stöd oss

Skrivet: 3 maj, 2017

Efter cancern: Nu utmanar Camilla Nordlund Idrottssverige i löparspåret

– Att kämpa i löparspåret går inte att jämföra med att kämpa mot cancer, men genom att vi som kan ger oss ut och springer och skänker en slant för varje avverkad kilometer så hoppas jag att vi åtminstone kan sända en signal att vi är många som vill bidra för att göraderas fight lite lättare, säger Camilla Nordlund.
Det var strax före jul som 30-åriga Camilla Nordlund, känd från C Mores sportsändningar, berättade att hon fått cancerdiagnosen sarkom.
– När jag fick beskedet att jag hade cancer så vände det totalt upp och ner på mitt liv. Inte kunde väl jag, som var ung och frisk, drabbas av cancer? Just den känslan tror jag många unga känner igen sig i och just därför känns det så otroligt viktigt för mig att stötta Ung Cancer och deras arbete för att ingen ska behöva känna sig ensam i sin kamp.
Den 20 maj kommer Camilla ställa sig på startlinjen för att springa Göteborgsvarvet till förmån för den ideella organisationen Ung Cancer. Samtidigt uppmanar hon andra kollegor och idrottsprofiler att ge sig ut i löparspåret för Ung Cancer och swisha 10 kronor till 9005745 för varje kilometer de springer. I en video på Instagram vänder hon sig direkt till Anna Brolin och Frida Nordstrand.
– Anna och Frida är två skickliga kollegor och väldigt aktiva personer som jag vet kommer att klara den här utmaningen galant. Nu hoppas jag bara att fler hakar på och ger sig ut i löpspåret och springer för Ung Cancer, så att vi kan visa vilken skillnad vi kan göra när vi gör det tillsammans.
Camilla Tuneberg är Generalsekreterare för Ung Cancer och mycket tacksam över Camilla Nordlunds initiativ.
– Hela maj kör Ung Cancer kampanjen ”Tillsammans gör vi skillnad” som innebär att alla, oavsett förutsättningar, kan vara med och bidra. Vi gör det för att ingen ung vuxen som lever med eller nära cancer ska behöva känna sig ensam och alla intäkter kommer därför gå till att skapa möjligheter för våra medlemmar att träffas och finna stöd i varandra. Att Camilla Nordlund springer för oss och samtidigt uppmanar fler att engagera sig är därför något vi är otroligt glada över och som verkligen kommer göra skillnad för unga vuxna cancerberörda, säger hon.
För mer information, kontakta
Marco Arvidsson, presskontakt Ung Cancer
marco@ungcancer.se
0709-80 06 44


Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva