Annelie vandrar för Ung Cancer

6 september 2017

Vår medlem Annelie Dahl har levt med cancer i åtta år. Men det har inte stoppat henne från att i sommar ge sig ut på en 100 mil lång vandring till förmån för Ung Cancer. Här berättar hon själv om sin långa resa.

Annelie vid Smygehuk i Skåne.

”Det var efter en operation 2009 som cancerbeskedet kom, minns det som en kalldusch och snabbt efteråt startade cellgiftsbehandlingen. Jag hade det tufft med återhämtning, för att inte tala om den psykiska bearbetningen.

Cancern har påverkat min kropp så att jag idag behöver äta en medicin större delen av mitt liv. Även om jag ännu inte är friskförklarad mår jag nu bättre och bättre.

Helt ärligt så vet jag inte var jag skulle vara utan Ung Cancer. För mig har stödet av andra medlemmar och möjligheten att träffa dem, samt det ekonomiska stödet, varit oerhört hjälpsamma för min bearbetning.

När jag bestämt mig för att göra denna vandring kände jag för att ge tillbaka på något sätt och såg att det gick att starta en insamling till förmån för Ung Cancer.

Hittills har jag väl gått totalt 70 mil med packning i Skåne, på Bergslagsleden och i fjällmiljö. När jag skriver detta sitter jag i Vistasstugan, ca 30 kilometer norr om Nikkaluokta i Lappland. Jag detaljplanerar inte min färdväg utan bestämmer från dag till dag vilken väg jag tar, mitt mål är att fortsätta vandra till Treriksröset. Jag insåg häromdagen att det kan bli 100 mil totalt innan jag är i mål där.

Det mest minnesvärda med vandringen har varit alla personliga möten med fantastiska människor samt den hjälpsamhet och generositet som finns. Jag har blivit bjuden på allt från kaffe, hemlagade luncher, möjlighet att låna dusch till rökt fisk, boende och båttransport.

Jag kommer att bära med mig många av de mötena för alltid. Detta tillsammans med den fantastiska natur som vi har i vårt land!”

/Fjällhälsningar från Annelie Dahl, drabbadmedlem

Här kan du läsa mer om Annelies insamling.
På Annelies blogg kan du läsa mer om hennes vandringar.

/ Henrik Kjellberg, redaktör Ung Cancer

Kommentarer

  1. Lennart Martinsson

    Hej Anneli ! Vi är tre gubbar som sitter och väntar på dig i Abisko. Kom du hit?
    Kram Lennart😎

Kommentera