”Allt blir lite lättare om vi pratar om det”

26 mars 2017

Vår medlem Arvid var 15 år när hans pappa dog i cancer. Nu har han skrivit en text om hur han hanterade sorgen då och hur han hanterar den i dag.

Bild på Arvid.

”Nästan två år efter att min pappa gått bort var jag fortfarande fast i tanken att jag kunde ta mig igenom sorgen på egen hand. Jag undrade varför inte känslorna släppte och varför jag inte gick vidare. Skrämmande nog höll sorgen på att ta över min vardag och till slut nådde jag bristningsgränsen. Livsglädjen försvann i sorgen, men vändpunkten kom när jag började sätta ord på mina känslor och berätta för andra vad jag varit med om. Det var då som sorgen kom att bli lättare och lättare.”

Vår medlem Arvid Nygård Gustafsson har skrivit en fin text om sorgen efter sin pappa och hur den blev lättare att hantera när han började prata om den.

Klicka här för att läsa hela Arvids text.

Orden, erfarenheterna och upplevelserna som våra medlemmar bär på är det viktigaste vi har. Därför arbetar vi alltid med att få ut så många av våra medlemmars röster som möjligt. Här på hemsidan har vi samlat flera av våra medlemmars bloggar och egna berättelser. Dem hittar du under fliken cancerkunskap. Vi delar också många berättelser på Facebook och Instagram. Ni hittar oss under namnet @ungcancer.

Fortsätt att dela med er så sprider vi både cancerkunskap och värme till så många fler. <3

Kommentera