Nyheter

Porträttbild på Peter.

21 september 2017

Peter Hesslin ny ordförande

På det extra årsmötet den 14 september valdes Peter Hesslin till ny styrelseordförande för Ung Cancer. Tidigare ordförande, Emma Knaggård Wendt, har efter ett fantastiskt arbete hos oss valt att gå vidare till andra uppdrag.

Läs mer

21 september 2017

Emma Knaggård Wendt mot nya uppdrag

Ung Cancers ordförande Emma Knaggård Wendt har efter många år med stort engagemang och hårt arbete valt att lämna styrelsen för att gå vidare mot nya uppdrag. Vi säger stort tack för hennes fantastiska arbete och önskar henne all lycka till i framtiden!

Läs mer

12 september 2017

”Mamma är med varje steg på vägen”

Ända sedan Julia Flinks mamma gick bort i cancer 2011 har hon hanterat sorgen genom att skriva. Nu har hon samlat texterna i en bok som heter Varje steg på vägen, döpt efter en textrad från hennes mammas favoritlåt.

Läs mer

6 september 2017

Annelie vandrar för Ung Cancer

Vår medlem Annelie Dahl har levt med cancer i åtta år. Men det har inte stoppat henne från att i sommar ge sig ut på en 100 mil lång vandring till förmån för Ung Cancer. Här berättar hon själv om sin långa resa.

Läs mer

5 september 2017

1,5 miljoner kronor till Ung Cancers stipendier!

Ung Cancer har fantastiska nyheter, norska Kavlifondet har valt att skänka 1,5 miljoner kronor till oss så vi kan fortsätta dela ut stipendier till våra medlemmar. Vi är oerhört tacksamma och stolta över det här stödet!

Läs mer

Den tidigare aktivitetskoordinatorn på Sahlgrenska står i ett av de uppehållsrum på sjukhuset som Ung Cancer har inrett.

30 augusti 2017

Kallelse till Ung Cancers extra årsmöte den 14 september 2017

Ung Cancer kallar till extra årsmöte den 14 september 2017.

Läs mer

28 augusti 2017

Lisa och Petra – två riktiga änglar

När vännen och kollegan Lisa fick sin cancerdiagnos kände Petra att hon måste göra något. För att kunna stötta Lisa och fler unga som lever med eller nära cancer började de sälja egentillverkade armband med en ängel på. Produkten blev populär och hittills har de dragit in över 45 000 kronor till oss på Ung Cancer! Wow, stort tack från oss!

Läs mer

24 augusti 2017

Ung Cancer på EM i ridsport – tack Front Advokater

Ung Cancer har under hela EM i ridsport i Göteborg kunnat vara på plats och pärla armband och informera besökare om vårt arbete för unga vuxna cancerberörda. Allt tack vare att Front Advokater som generöst nog valde att dela sin monter på evenemanget med oss.

Läs mer

16 augusti 2017

Här är höstens pärldagar

Vill du bli en ideell hjälte? Under höstens pärldagar kan du hjälpa Ung Cancer att fortsätta stötta unga vuxna som lever med eller nära cancer. Utan våra fantastiska pärlhjältar hade vår organisation aldrig varit där den är i dag.

Läs mer

Bild på hundratals medlemmar som sträcker upp armarna i luften.

8 augusti 2017

Nu kan du anmäla dig till Ung Cancer Festival 2017!

Nu är det äntligen dags. Idag öppnar nämligen anmälan till årets stora höjdpunkt - Ung Cancer Festival 2017! 

Läs mer