Nyheter

Två personer sitter med ryggarna mot varandra under en övning. Den ena kikar över axeln på vad den andra gör.

20 februari 2017

Nu kan du söka till Ung Cancers rehabiliteringsläger 2017

Ung Cancer vill skapa rehabilitering som utgår ifrån unga vuxna cancerberördas individuella behov. Genom rehabiliteringslägret vill vi ge unga vuxna cancerdrabbade och närstående möjligheten att tillsammans bearbeta sina upplevelser. Nu kan du ansöka om en plats i vårens omgång!

Läs mer

Ung Cancers logga i svart mot vit bakgrund.

18 februari 2017

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 18 mars 2017

Välkommen till Ung Cancers årsmöte 2017!

Läs mer

Bild på Emma och Lotta

17 februari 2017

Ung Cancers medlemmar gör podcast om cancer

I går var det premiär för podden "Cancersnack" - av och med Ung Cancers medlemmar Emma och Lotta. Med podden vill de prata öppet om hur det är att leva med cancer - som drabbad och närstående.

Läs mer

Personer sitter runt ett bord med blanketter.

16 februari 2017

Ny yrkesgrupp ska hjälpa sjukskrivna

Nu etableras en ny yrkesgrupp för att hjälpa de som är långtidssjukskrivna, nämligen rehabiliteringskoordinatorer. Syftet är att de ska stötta den enskilde i kontakten med arbetsgivaren, Försäkringskassan och sjukvården.

Läs mer

Bild på Tove

12 februari 2017

”Ingen tjänar på att dramatisera cancer”

Vår verksamhetschef Tove hade stor cancererfarenhet efter sonen Charlies leukemi. I våras fick hon själv ett cancerbesked. I dag kan man läsa en lång intervju med Tove i Göteborgs-Posten.

Läs mer

Bild på Tove

6 februari 2017

Krönika: Ersätt dina fördomar med fakta

"Varje dag tar jag del av unga vuxna cancerberördas historier. Många berättar om vänner som undviker dem på gatan eller kollegor som slår ner blicken. Om uteblivna telefonsamtal och krystade bortförklaringar. Sällan handlar det om bristande medkänsla. Det är kunskapen om cancer och vad det innebär att leva med cancer som saknas."

Läs mer

Bild på Lenita Lundin från Cancerrådgivningen

31 januari 2017

Så kan kroppen påverkas av cancerbehandlingar

"Jag har opererat bort en kroppsdel och ibland får jag fantomsmärtor och det gör väldigt ont. Hur kan jag hantera eller lindra dessa besvär?"

Läs mer

Jessica från Kavli och Maja kramar varandra.

27 januari 2017

”Jag ville använda mina erfarenheter för att göra något för någon annan”

Nyligen fick Ung Cancer ta emot nästan en halv miljon kronor från Kavlifonden. En helt fantastisk summa – men inte första gången företaget stöttar organisationen.  Förutom tidigare donationer har Kavli också engagerat sig genom att en medarbetare var mentor åt en av Ung Cancers medlemmar.

Läs mer

23 januari 2017

Många unga är rädda för att drabbas av cancer

Många är rädda för att drabbas av en allvarlig sjukdom - och allra oroligast är unga mellan 16 och 34 år, visar en ny undersökning. Framför allt är det cancer som skrämmer.

Läs mer

Cellgifter på en droppställning.

20 januari 2017

Unik cancerbehandling på Sahlgrenska i Göteborg

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har nu infört ett helt nytt sätt att ge cellgifter till patienter med vissa specifika cancerdiagnoser.

Läs mer