stöd oss

Skrivet: 20 oktober, 2016

Nu startar vi medlemsträffar i Östersund!

Det är Malin Eldh, 29 år, som kommer att hålla i träffarna.
– Jag kände mig så ensam i all förtvivlan när jag blev sjuk. Genom att prata och umgås med andra som sitter i samma båt som en själv hoppas jag att ingen annan behöver känna så, säger hon.
Malin Eldh var 27 år när hon fick sin diagnos: Ögonmelanom – en ovanlig cancerform som drabbar ögat. Hälften av alla drabbade får inom fem år metastaser som är obotliga.
– Jag lever med en stor rädsla som tär väldigt mycket på psyket, säger Malin.
Även om Malin har mycket stöd från familj och vänner, så upplever hon att de inte kan förstå fullt ut vilka tankar och känslor hon bär på. Den förståelsen har hon istället hittat hos Ung Cancer, där hon blev medlem kort efter att hon fick sin diagnos.
– Det har betytt väldigt mycket att kunna prata med andra som varit med om samma sak som jag. Men det har inte funnits några fysiska mötesplatser i närheten av Östersund och det har jag verkligen saknat.
Camilla Tuneberg är generalsekreterare för organisationen Ung Cancer. Enligt henne är det oerhört viktigt för unga vuxna som lever med eller nära cancer att få möjligheten att träffa andra för att få stöd, tröst och dela erfarenheter.
– Våra medlemsträffar är därför en viktig del av vår verksamhet. Träffarna är alltid helt gratis. Vi står för alla kostnader och ersätter resekostnaden för medlemmar som bor en bit bort. Det viktiga är att alla vet att vi finns här och att man inte ska behöva känna sig ensam, säger hon.
Ung Cancer har i dag regelbundna medlemsträffar i ett tjugotal städer runt om i landet, varav Östersund nu är en. Under träffarna är det samtalet som står i centrum. Den första träffen i Östersund är den 20 oktober på Espresso House. Under hösten står också middag, brunch, yoga och bio på schemat. Malin Eldh, som även kommer hålla i träffar i Sundsvall, hoppas att träffarna ska fungera som en frizon för cancerdrabbade, där man kan lyssna, dela med sig av sina erfarenheter och känna en kravlös gemenskap.
– Träffarna är till för att vi ska stötta varandra. Alla cancerdrabbade i åldern 16-30 år är välkomna. Om man inte vill komma själv på första träffen kan man ta med sig någon, säger hon.
I morse var Malin Eldh med i P4 Jämtland, där hon berättade mer om medlemsträffarna. Lyssna på inslaget genom att klicka här.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva