stöd oss

Skrivet: 6 september, 2016

Nu kan du söka stipendium för parterapi eller flerpartssamtal

Ung Cancer erbjuder både stipendier för allmänt ekonomiskt stöd och stipendier för rehabilitering. I över ett år har den som är medlem i Ung Cancer kunnat söka stipendium för individuell terapi hos Psykologpartners. Men från och med den 1 september kan vi presentera en nyhet i våra stipendier: Nu går det nämligen även att söka stipendium för parterapi eller flerpartssamtal.
Beroende på behov och om ni är två eller fler som behöver prata kan upplägget variera. Samtalskontakten börjar ofta med en kartläggning av din/er situation, så att resterande tid kan anpassas utifrån detta.
Samtalen kan fokusera på alltifrån sorgbearbetning, kommunikationssvårigheter, känslohantering och tekniker för att leva mer medvetet här och nu.

Vad kan det innebära att ha kontakt med Psykologpartners?

En samtalskontakt hos Psykologpartners kan innebära lite det du vill och behöver att samtalskontakten ska innehålla. Människor är olika och brottas därmed också med olika frågor och olika problem. För vissa är utmaningar och svårigheter kanske mer tydligt kopplat till sina erfarenheter av cancern, medan andra i nuläget kämpar med problem utöver själva sjukdomen.

  • Kanske har du på olika sätt fastnat i vissa mönster, känner dig vilsen, eller vill öka din förmåga att hantera stress, oro eller nedstämdhet.
  • Kanske har du ett mer avgränsat problem kring någon relation eller situation där du inte vågar eller vet vad du vill göra.
  • Kanske behöver ni komma ihop, du och din partner, vän, familj eller närstående.

Oavsett vem du är, vilka erfarenheter du har av cancer och vilka nuvarande utmaningar du står inför, är du varmt välkommen till Psykologpartners.

Vem kan gå?

En samtalskontakt hos Psykologpartners är till för medlemmar i Ung Cancer, både för dig som har eller har haft cancer, och för dig som har en närstående som är eller har varit sjuk. Utöver detta finns som sagt inga begränsningar kring vad du önskar prata om. Oavsett var i livet du befinner dig eller hur cancern påverkar dig eller dina närstående kan du söka samtalsstöd hos Psykologpartners.
Stipendiet söker du som alternativ C i blanketten för stipendium för rehabilitering.
Psst. Vet du om att ditt företag kan vara med och sponsra Ung Cancers stipendier och därmed göra det möjligt för fler unga vuxna att få bland annat psykologiskt stöd? Klicka här för att läsa mer!


Liknande inlägg

Nu söker vi medlemskoordinator!

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Lina Asadi har designat 2021 års Fuck Cancer-armband

Fuck Cancer-armbandet representerar de unga vuxnas röst och alla de känslor ett cancerbesked för med sig. I år är det...

Läs mer
Jag vill bidra

Träning på dina villkor är tillbaka!

Under hösten 2020 genomförde Ung Cancer tillsammans med Athlética första omgången av Träning på dina villkor. Nu är det dags...

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer