stöd oss

Skrivet: 6 september, 2016

Nu kan du söka stipendium för parterapi eller flerpartssamtal

Ung Cancer erbjuder både stipendier för allmänt ekonomiskt stöd och stipendier för rehabilitering. I över ett år har den som är medlem i Ung Cancer kunnat söka stipendium för individuell terapi hos Psykologpartners. Men från och med den 1 september kan vi presentera en nyhet i våra stipendier: Nu går det nämligen även att söka stipendium för parterapi eller flerpartssamtal.
Beroende på behov och om ni är två eller fler som behöver prata kan upplägget variera. Samtalskontakten börjar ofta med en kartläggning av din/er situation, så att resterande tid kan anpassas utifrån detta.
Samtalen kan fokusera på alltifrån sorgbearbetning, kommunikationssvårigheter, känslohantering och tekniker för att leva mer medvetet här och nu.

Vad kan det innebära att ha kontakt med Psykologpartners?

En samtalskontakt hos Psykologpartners kan innebära lite det du vill och behöver att samtalskontakten ska innehålla. Människor är olika och brottas därmed också med olika frågor och olika problem. För vissa är utmaningar och svårigheter kanske mer tydligt kopplat till sina erfarenheter av cancern, medan andra i nuläget kämpar med problem utöver själva sjukdomen.

  • Kanske har du på olika sätt fastnat i vissa mönster, känner dig vilsen, eller vill öka din förmåga att hantera stress, oro eller nedstämdhet.
  • Kanske har du ett mer avgränsat problem kring någon relation eller situation där du inte vågar eller vet vad du vill göra.
  • Kanske behöver ni komma ihop, du och din partner, vän, familj eller närstående.

Oavsett vem du är, vilka erfarenheter du har av cancer och vilka nuvarande utmaningar du står inför, är du varmt välkommen till Psykologpartners.

Vem kan gå?

En samtalskontakt hos Psykologpartners är till för medlemmar i Ung Cancer, både för dig som har eller har haft cancer, och för dig som har en närstående som är eller har varit sjuk. Utöver detta finns som sagt inga begränsningar kring vad du önskar prata om. Oavsett var i livet du befinner dig eller hur cancern påverkar dig eller dina närstående kan du söka samtalsstöd hos Psykologpartners.
Stipendiet söker du som alternativ C i blanketten för stipendium för rehabilitering.
Psst. Vet du om att ditt företag kan vara med och sponsra Ung Cancers stipendier och därmed göra det möjligt för fler unga vuxna att få bland annat psykologiskt stöd? Klicka här för att läsa mer!

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva