stöd oss

Skrivet: 22 september, 2016

Nu finns alla cancerstudier samlade på ett och samma ställe

Det är RCC (Regionalt Cancercentrum) som står bakom tjänsten som lanserades förra veckan. Med tjänsten hoppas man att det blir lättare för både vården och patienter att hitta information om pågående kliniska studier inom cancervården.
Databasen Cancerstudier i Sverige har utvecklats i samarbete med Nätverket för universitetssjukhusens prövningsenheter inom onkologi (NASTRO) och finns på RCC:s webbplats cancercentrum.se. Den vänder sig till alla vårdgivare inom hälso- och sjukvården som möter patienter med cancer. Det ligger både i sjukvårdens och patienternas intresse att deltagandet i kliniska studier (forskning) ökar. Därför är databasen och webbsidan utformad så att även patienter kan hitta och tillgodogöra sig informationen.
På webbplatsen kan du söka efter studier utifrån diagnos, studietitel eller sjukhus. Du kan läsa mer om det genom att klicka på den här länken.
 


Liknande inlägg

”Även om hon var en stark person tror jag att ensamheten hade gjort henne ännu sjukare.”

Tidigt 2018 fick Karlas syster sitt cancerbesked, 24 år gammal. Millaray, eller Mia som hon också kallades, gick bort bara...

Läs mer
Cancerkunskap

”Min första tanke var: vad innebär egentligen det här för mig med nedsatt lungkapacitet?”

Michael var bara 18 år när han fick sin cancerdiagnos. Han besökte läkaren med en svullnad under nyckelbenet han hade...

Läs mer
Cancerkunskap

Kitty fick inte säga ett sista hejdå till sin pappa

“Pappa fick inte ta emot besök hans sista vecka i livet och då var han i kritiskt tillstånd. Han dog...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer