stöd oss

Skrivet: 22 september, 2016

Nu finns alla cancerstudier samlade på ett och samma ställe

Det är RCC (Regionalt Cancercentrum) som står bakom tjänsten som lanserades förra veckan. Med tjänsten hoppas man att det blir lättare för både vården och patienter att hitta information om pågående kliniska studier inom cancervården.
Databasen Cancerstudier i Sverige har utvecklats i samarbete med Nätverket för universitetssjukhusens prövningsenheter inom onkologi (NASTRO) och finns på RCC:s webbplats cancercentrum.se. Den vänder sig till alla vårdgivare inom hälso- och sjukvården som möter patienter med cancer. Det ligger både i sjukvårdens och patienternas intresse att deltagandet i kliniska studier (forskning) ökar. Därför är databasen och webbsidan utformad så att även patienter kan hitta och tillgodogöra sig informationen.
På webbplatsen kan du söka efter studier utifrån diagnos, studietitel eller sjukhus. Du kan läsa mer om det genom att klicka på den här länken.
 


Liknande inlägg

Men när får jag ligga igen? – därför pratar Ung Cancer om sex

Sex och cancer. Två ord som befinner sig långt ifrån varandra i de flestas värld. Men efter ett cancerbesked tvingas...

Läs mer
Kampanj

Ung Cancer söker två medlemmar till projekt i Stockholm

Sedan juni månad har Ung Cancer tillsammans med Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset arbetat med att förbättra sjukvården för tonåringar och...

Läs mer
Ung vuxen

Cancervården utvecklas tillsammans med unga cancerberörda

Hur kan vi förbättra sjukvården och livet för tonåringar och unga vuxna med cancerdiagnos? Tillsammans med Karolinska Universitetssjukhuset är Ung...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer