stöd oss

Skrivet: 27 januari, 2017

”Jag ville använda mina erfarenheter för att göra något för någon annan”

– Stödet från Kavli har betytt otroligt mycket, säger Maja Lindström, medlem i Ung Cancer.
Det var när Kavlikoncernens egna anställda fick rösta på vilka organisationer som skulle få ta del av över 1,6 miljoner kronor som nästan en halv miljon tilldelades Ung Cancer. Det var andra gången Ung Cancer fick ta emot en stor donation från Kavli, men engagemanget från Kavli är betydligt större än så. Nyligen deltog företaget i en satsning från Ung Cancer – ett mentorskapsprogram där företag paras ihop med organisationens medlemmar för att stötta, inspirera och fungera som bollplank.
Från Kavli var det HR- och kommunikationsdirektören Jessica Sehlin som axlade rollen som mentor, något hon själv önskade.
– Jag lever själv nära cancer och ville använda mina erfarenheter för att göra något för någon annan, säger hon.
Kavli parades ihop med Ung Cancers medlem Maja Lindström, 23 år från Visby.  Jessica och Maja är eniga om att de direkt klickade och hittade varandra.
–  Det funkade bra och vi insåg snabbt att vi tänkte lika, säger Maja Lindström.
Maja hade sommaren 2013 fått veta att hon drabbats av en mycket ovanlig form av cancer – dysgerminom. Ett halvår senare fick hon massiva blodproppar i buk och lungor. Hon flögs med ambulansflyg till Stockholm där hon var inlagd i flera veckor och svävade mellan liv och död.
När Maja och Jessica parades ihop var Maja cancerfri, men levde med ett katastroftänk och stor prestationsångest. Hon var rädd för allt som skulle kunna gå fel, att cancern skulle komma tillbaka och kände sig stressad över att återgå till ett ”vanligt” liv igen.
– Jag behövde hjälp för att ta mig ut i livet och våga. Jessica har pushat mig väldigt bra, säger Maja.
Under de åtta månader mentorskapsprogrammet pågick hördes Maja och Jessica med jämna mellanrum. Maja besökte Kavli, presenterades för kollegorna och hon har än i dag kontakt med Jessica. De är eniga om att deras relation har mynnat ut i en varm vänskap och Maja mår i dag bättre än hon gjorde innan de fick kontakt.
– Det som har betytt allra mest på ett personligt plan är att jag har fått lära känna Maja, en vän för livet. Jag förstår nu också hur viktigt det är att träffa och prata med andra i liknande situation som en själv. Maja har alltid varit en glad tjej, men nu har hon en plan framåt. Hon vågar göra saker som hon vill, säger Jessica och får medhåll av Maja:
– Nu ska jag ut och backpacka, det har jag inte vågat göra tidigare på grund av cancern, säger Maja. Jag är väldigt glad att jag, Jessica och Kavli har funnit varandra.
Vi på Ung Cancer vill rikta ett stort tack till Kavli och alla andra företag och privatpersoner som engagerar sig och hjälper oss att skänka stöd, tröst och gemenskap till unga vuxna som lever med eller nära cancer. Vill du också vara med och stötta Ung Cancer? Läs mer här.


Liknande inlägg

Glad sommar och tack för den här våren!

Det har varit en speciell vår som inneburit stora förändringar för många. Vi har hittat nya vägar och trots rådande situation...

Läs mer
Ung Cancer

#Jag springer för Ung Cancer

Det har varit en otroligt egendomlig vår för oss och många andra personer, företag och organisationer kommer 2020 gå till...

Läs mer
Jag vill bidra

Månadens givare i juni – Fredrik Kristenson

Det här är Fredrik Kristenson. Till vardags arbetar han som kundstrateg och har en oanad talang i att hitta riktigt...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer