stöd oss

Skrivet: 6 november, 2021

GAIS tränare Stefan Jacobsson stöttar Ung Cancer

I april 2021 blev Stefan Jacobsson utsedd till månadens tränare för sitt arbete som huvudtränare i GAIS. Tävlingen anordnas varje månad av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet för att uppmärksamma spelare och tränare under året. Vinnaren fick 10 000 kr att skänka till ett välgörande ändamål som fotbollsklubben är involverad i och för Stefan var Ung Cancer ett självklart val.

– Min dotter har haft Hodgkins lymfom och jag vet hur stor betydelse Ung Cancer hade för henne när hon var sjuk. Jag ville vara med och bidra till det stöd och arbete ni gör. Därför valde jag Ung Cancer, berättar Stefan, tränare för GAIS.

Stefan Jacobsson

För åtta år sedan fick Stefans dotter Stina av Hodgkins lymfom. Hon fick påbörja behandlingar och efter bara två omgångar cellgifter såg man inte längre tecken på cancer. Men tyvärr kom cancern tillbaka redan två år senare.

– När man får Hodgkins lymfom vet läkarna exakt vad de ska göra och det finns tydliga behandlingar att följa. Men vad man inte förstår är att när man får ett återfall finns det inte längre några spelregler, då blir det snarare en kamp mellan patienten och cancern. Vid andra behandlingen fick hon plocka ut ägg, testa nya mediciner och göra ett stamcellsbyte. Det var en otroligt stor mental påfrestning på henne, säger Stefan.

Vill uppmärksamma stödet Ung Cancer ger

Stina blev medlem i Ung Cancer när hon fick sitt första cancerbesked. För Stefan och familjen har det betytt oerhört mycket att veta att stödet finns, att det även finns resurser till eftervården och rehabilitering för unga som blir sjuka.

– När man upplever sånt här som förälder ser man hur alla kan drabbas oavsett ålder. Alla drabbas vi på något sätt. Den gemenskapen som unga får hos Ung Cancer, de är drabbade av olika cancerformer men de sitter där med samma besked och kämpar för att livet ska fortsätta. De blir som en familj där ni är föräldrarna. Det betyder mycket, avslutar Stefan.

Vårt varmaste tack till Stefan och GAIS som fortsätter stötta Ung Cancer. Klubben har haft många initiativ där pengarna går till att stötta unga cancerdrabbade och närstående. Under november har de en insamling för att fortsätta sitt fina arbete för oss som ni hittar här! Tillsammans gör vi skillnad, här och nu.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva