stöd oss

Skrivet: 6 november, 2021

GAIS tränare Stefan Jacobsson stöttar Ung Cancer

I april 2021 blev Stefan Jacobsson utsedd till månadens tränare för sitt arbete som huvudtränare i GAIS. Tävlingen anordnas varje månad av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet för att uppmärksamma spelare och tränare under året. Vinnaren fick 10 000 kr att skänka till ett välgörande ändamål som fotbollsklubben är involverad i och för Stefan var Ung Cancer ett självklart val.

– Min dotter har haft Hodgkins lymfom och jag vet hur stor betydelse Ung Cancer hade för henne när hon var sjuk. Jag ville vara med och bidra till det stöd och arbete ni gör. Därför valde jag Ung Cancer, berättar Stefan, tränare för GAIS.

Stefan Jacobsson

För åtta år sedan fick Stefans dotter Stina av Hodgkins lymfom. Hon fick påbörja behandlingar och efter bara två omgångar cellgifter såg man inte längre tecken på cancer. Men tyvärr kom cancern tillbaka redan två år senare.

– När man får Hodgkins lymfom vet läkarna exakt vad de ska göra och det finns tydliga behandlingar att följa. Men vad man inte förstår är att när man får ett återfall finns det inte längre några spelregler, då blir det snarare en kamp mellan patienten och cancern. Vid andra behandlingen fick hon plocka ut ägg, testa nya mediciner och göra ett stamcellsbyte. Det var en otroligt stor mental påfrestning på henne, säger Stefan.

Vill uppmärksamma stödet Ung Cancer ger

Stina blev medlem i Ung Cancer när hon fick sitt första cancerbesked. För Stefan och familjen har det betytt oerhört mycket att veta att stödet finns, att det även finns resurser till eftervården och rehabilitering för unga som blir sjuka.

– När man upplever sånt här som förälder ser man hur alla kan drabbas oavsett ålder. Alla drabbas vi på något sätt. Den gemenskapen som unga får hos Ung Cancer, de är drabbade av olika cancerformer men de sitter där med samma besked och kämpar för att livet ska fortsätta. De blir som en familj där ni är föräldrarna. Det betyder mycket, avslutar Stefan.

Vårt varmaste tack till Stefan och GAIS som fortsätter stötta Ung Cancer. Klubben har haft många initiativ där pengarna går till att stötta unga cancerdrabbade och närstående. Under november har de en insamling för att fortsätta sitt fina arbete för oss som ni hittar här! Tillsammans gör vi skillnad, här och nu.


Liknande inlägg

Första julen som cancerfri

För Sofie har julen alltid haft stor betydelse. När hon för snart tre år sedan drabbades av leukemi blev högtiden...

Läs mer
Kampanj

Lilla pappa

Lilla pappa. Ibland gör den här skiten för ont. Livet utan dig är tomt. Tre år har gått sedan den...

Läs mer
Cancerkunskap

Att bli förälder efter testikelcancer

“Jag ringer dig för att vi skulle vilja stänga den skada som du har sen 2013 när du drabbades av...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer