FCD Stadsinsamlingar

Vi hoppas att du, ditt företag, ditt kompisgäng, dina klasskompisar, din kör, din studentförening, din familj eller varför inte ditt fotbollslag hjälper oss att samla in pengar. Ju fler vi är, ju fler unga vuxna cancerberörda kan vi finnas för!

Under hela Ung Cancers turné – Fuck Cancer Days under 2019 hoppas vi engagera er alla till att samla in pengar till till Ung Cancer, tillsammans kan vi på så sätt göra skillnad för unga vuxna cancerberörda. Sätten att engagera sig på är oändliga, var kreativa och samla gärna din familj, dina vänner, din arbetsplats eller ditt sportlag för att göra något tillsammans! Att ensam göra skillnad är inte helt lätt, men tillsammans kan vi åstadkomma förändring för alla de unga vuxna som lever med eller nära cancer. Tillsammans kan vi vara deras axel att luta sig emot när marken skakar och allt förändras.

Stadsinsamlingar – Fuck Cancer Days 

Vi kommer under hela turnén 2019 att hålla i stadsinsamlingar för respektive stad som Fuck Cancer Days besöker under året. Tanken med stadsinsamlingarna är att alla ni kollektivt ska kunna göra skillnad för unga vuxna cancerberörda och enkelt kunna följa resultatet för just er stad! Ni kan bidra till insamlingarna genom att skänka en gåva direkt till er stads egen insamling på Facebook. Vilken av alla städer tror ni kan samla in mest pengar?

Hur kan du engagera dig som privatperson? 

 • Håll i en loppis, baka och sälj bullar eller varför inte utmana dina vänner/kollegor till att springa en mil och för varje sprungen kilometer skänker ni ett visst belopp var.
 • Utmana dina klasskompisar och vänner till att göra något kul i sociala medier och stötta Ung Cancer med en gåva när ni utfört utmaningen.
 • Du kan också stötta genom att göra något så enkelt som att skänka en slant istället för att köpa en kaffe eller ge bort en blomma som gå bort present.
 • Håll en loppis, samla pant eller varför inte baka och sälj bullar till förmån för Ung Cancer.
 • Starta en egen insamling på Facebook eller via vår hemsida och peppa dina nära och kära till att delta!
 • Kommer vi inte till din stad under turnén 2019? Det går att starta en stadsinsamling ändå och peppa igång just din stad att engagera sig för Ung Cancer.

Hur kan ni engagera er som företag? 

 • Utmana dina anställda till att exempelvis springa så många kilometer de kan under en månad och för varje sprungen kilometer skänker ni som företag en slant till er stads insamling.
 • Köp något av våra företagspaket eller delta i stadsinsamlingarna.
 • Auktionera ut något från ert företag exempelvis en hotellnatt, en middag för två eller någon produkt ni vanligtvis säljer – beroende på vad ni är för företag.
 • Skänk en slant per provkörd bil av viss modell, låt en del av beloppet för en bostadsvärdering gå till Ung Cancer eller låta en sportklubb packa matkassar i er butik. Allt beroende på vilken typ av företag ni är.
 • Boka en medlemsföreläsare från Ung Cancer som kommer ut och föreläser för er personal. Klicka här för mer info.

Hur kan ni engagera er som förening/sportklubb? 

 • Som förening kan ni exempelvis upplåta matchintäkterna från en specifik match till Ung Cancer och er stadsinsamling.
 • Auktionera ut en signerad matchtröja.
 • Samla in pant, anordna en loppis, baka tillsammans och sälj fika – skänk sen pengarna till er stadsinsamling.
 • Packa matkassar åt människor i matbutiker (självklart med butikens godkännande)
 • Är ni en kör – Håll en konsert till förmån för Ung Cancer.
 • Är ni en studentförening? Utmana varandra till någon galen idé och samla in pengar tillsammans. Här kan ni få inspiration av Chalmers här.

Allt detta är bara exempel och självklart får ni vara kreativa och komma med egna idéer. Det viktiga och det vi önskar är ett gemensamt engagemang från just er stad. Ett kollektivt engagemang kan göra så stor skillnad för unga vuxna cancerberörda. Samlar varje stad in 20 000 kr innebär det totalt 240 000 kr. Pengar som räcker till 240 psykologsamtal för unga vuxna cancerberörda som behöver det eller till att finansiera 480 medlemsträffar där våra medlemmar kan mötas och dela sina erfarenheter.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något och tillsammans kan vi definitivt göra skillnad. Vi finns tillsammans för Ung Cancer! 

Vill du veta mer om vart pengarna går? Klicka här