Om Fuck Cancer Days

Tusentals människor har hjälpt Ung Cancer att pärla våra armband under flera år. Tack vare alla frivilliga hjältars engagemang har vi kunnat finnas där för unga vuxna cancerberörda och hjälpt dem varje steg på vägen. Nu är det dags att skapa en ny mötesplats, vi välkomnar: FUCK CANCER DAYS!

Varför Fuck Cancer Days?

På ett medlemsevent år 2012 fanns ett pysselbord där medlemmarna kunde testa på flera kreativa aktiviteter, bland annat att pärla. En medlem satte sig där och valde ut bokstäverna “Fuck Cancer”, ord som redan stod på våra tygpåsar och tröjor. Plötsligt hade idén om ett armband fötts, från våra medlemmar. Sedan dess har pärlarmbanden blivit en stark symbol för Ung Cancers verksamhet. Strax efter att armbandet fötts blev efterfrågan stor. Till slut blev det så stort tryck att Ung Cancers egna lokaler inte längre räckte till och 2014 började man pärla armbanden i hotellokaler – Pärldagarna fick sitt namn.

Tack vare tusentals människors hjälp med att pärla armband under flera år, har Ung Cancer idag stora lager armband som vi kan sälja.  Vi är evigt tacksamma för all hjälp vi har fått genom åren. Vi kommer alltid till viss del behöva hjälp med pärlandet, men tack vare alla frivilliga människors hjälp och vårt stora lager armband, har vi valt att utveckla pärldagarna och skapa den mötesplats vi idag kallar för: Fuck Cancer Days. En mötesplats där vi tillsammans kan förändra livsvillkoren för unga vuxna cancerberörda och se till att ingen ung vuxen cancerberörd känner sig ensam utan får den hjälp, det stöd och den respekt hen förtjänar.

Vem får delta på Fuck Cancer Days?

Alla är välkomna att delta på Fuck Cancer Days! Det finns ingen åldersgräns – ta med dig familjen, vännerna, grannen, chefen eller kollegorna och kom till oss. Det är väldigt bra om du föranmäler dig via våra Facebook-evenemang som du finner HÄR, men är absolut inget krav och du kan stanna så länge du själv vill. Att du anmäler dig via Facebook är dock ingen garanti för få plats vid kö, vi rekommenderar därför att komma i tid.

Vad händer under Fuck Cancer Days? Går det fortfarande att pärla armband?

På mötesplatsen bjuder vi på medlemsföreläsningar, externa inslag såsom musik och stand up, försäljning av våra produkter och plats för att träffas och fika med vänner eller hänga med oss från Ung Cancer. För de som vill kommer det fortfarande finnas möjlighet att pärla, knyta och packa armband även om huvudfokus inte längre ligger på att producera armband utan skapa en mötesplats där vi alla kan samlas. ❤️

Under Fuck Cancer Days går det även att köpa armband eller stötta oss genom att engagera sig i våra Fuck Cancer Days-insamlingar under turnéns gång, länk till insamlingarna kommer snart. På plats tar vi dock bara kortbetalning eller Swish.

Var kommer Fuck Cancer Days äga rum?

Den nya mötesplatsen bjuder också på en turné runt om Sverige under 2019! Ung Cancers personal kommer sammanlagt göra 12 stopp under 2019, där vi i mars startar turnén med Umeå, Göteborg, Malmö och Stockholm och avslutar turnén i november. Vill du veta om och när vi kommer till din stad? Turnéschemat och länk till föranmälan hittar du här.

Syftet med turnén är att tillsammans finnas i fler städer och stäcka ut en hand till fler unga vuxna cancerberörda. Stoppen på turnén kommer delvis sättas genom att allmänheten får möjlighet att skicka in en ansökan om varför de vill att vi kommer till deras stad där sista ansökningsdagen är 31 jan. Läs mer om turnén här och hur du ansöker för att Ung Cancer ska komma till just din stad här.

Tveka inte, kom och träffa oss på Fuck Cancer Days – tillsammans kan vi finnas där för unga vuxna cancerberörda.

Hjälp oss göra skillnad genom att samla in pengar! 

Du, din familj, dina klasskompisar, ditt företag, dina vänner, din sportklubb och dina arbetskollegor kan tillsammans göra ännu mer skillnad för unga vuxna cancerberörda genom att samla in pengar under Fuck Cancer Days och Ung Cancers turné 2019.
Mer information om det hittar du här.

Är du intresserad av att arbeta som volontär för Fuck Cancer Days? Klicka vidare på länken här.